Etter endel mnd med litt opp og ned i psyken ser det ut til at ting setter seg på plass og jeg kan se fremover og ikke hele tide ta «en dag av gangen».
Forandringen kom rett og slett den dagen jeg fikk meg bil,noe som jeg egentlig har visst hele tia og sånn sett har psykologene på Modum Bad rett når de uttaler at kanskje skal man ikke diagnostisere folk som har litt problemer med psyken men rett og slett bare jobbe med det som faktisk er problemet.

Men når det gjelder akkurat det emne m.h.t diagnostisering har jeg i mine jobber og også privat,hatt en god hjelp i å VITE i forhold til hvordan jeg skal forholde meg,hva jeg kan si og hvordan jeg skal opptre,så det temaet er ikke en enkel sak…..men for mange som har psykiske problemer kan man nok henge det på enkle ting som er enkle å løse,mens det for andre er mye mer komplisert enn som så.……….


Nok om det………..

JEG FIKK IHVERTFALL BEKREFTET I DAG DET JEG EGENTLIG HAR VISST.
Høsten 2018 valgte jeg å slutte med å konkurrere ,dette var da en enkel sak ….jeg var lei,hadde lyst til å gjøre noe annet enn å legge opp livet for å løpe fortest mulig å gå fortest mulig på ski,så i nesten 1år trena jeg,ja mye,men hadde null plan og det gikk bare på gammel vane.
Festa og drakk og gjorde endel ting jeg ikke har gjort så mye av før……egentlig aldri ……så det var jo moro helt til det ikke blei noe moro lenger men bare et behov……..
Nå klarte jeg ved hjelp ev min egen styrke og litt hjelp fra bla søstra og moderere den drikkinga og med tanke på at jeg har 4 unger var det jo bare å åpne øynene litt…….men et par mnd til så hadde nok de øynene vært vaskelige å åpne….det er vel realiteten.

I desember merka jeg at jeg hadde et indre behov for å løpe fortere enn jeg har gjort de siste åra og gå fortere på ski enn på mange år,men mangel av bil gjorde det siste nærmest umulig.
Men jeg er jo sånn som alltid har troa på at ting ordner seg,selv om det helt frem til for 14 dager siden så veldig mørkt ut,men jeg begynte å trene mer «seriøst» dvs jeg gikk på ski når jeg hadde muligheten om jeg så måtte forandre døgnrytmen relativt mye……..opp klokka 8 når jeg hadde fri for å sitte på med kamerater på ski, var liksom ikke meg 😉 men jeg er glad for at jeg tok det valget og glad for at folk gadd å ha meg med 🙂

Treninga ellers begynte mer og mer å bli planlagt ,ikke minst styrketreninga.……ikke for de styrketrening er det viktigste ,men fordi det var enkelt å» sette på plass» og når jeg fikk gjort det visste jeg at ,psykologisk sett var det et tegn på at jeg fremdeles «har det i meg».


Så da er vel løpet lagt.……skal delta i endel løp på beina til sommeren så sant beina holder,det siste er jo litt sånn «bob bob» når man er over 53år og har vært så mye fysisk aktiv som meg oppigjennom årene.
Så er planen å delta på skirenn igjen og da veit jeg hvor jeg legger lista……om det blir renn denne sesongen veit jeg ikke,det avhenger av skiene rett og slett………utstyr er dessverre alfa og omega i langrenn……..på beina (løping) trenger man strengt tatt bare et par sko som er gode å løpe i……ellers i livet er vel utstyret oppskrytt 😉


Men for all del….detta er ikke snakk om noe satsing.….det er jeg dessverre for gammel til…bare en livsstilsforandring på fritiden…..egentlig den livsstilen jeg kan best….. jeg kommer til å jobbe så mye jeg kan og gjøre mange andre ting……som å engasjere meg i lokale politiske saker……akkurat nå er det Modum FK jeg er mest opptatt av……..et lag jeg mener har gjort sitt i Modum og bør avvikles i og med de ikke har greid å få opp kvaliteten og at de er med på at flere over en viss alder gir seg med fotball.
En annen ting med Modum FK er at de står uten bane og klubbhus og er pådrivere for en ny kunstgressbane som vi overhode ikke trenger.

Den diskusjonen får jeg ta en annen gang 😉

Nok om det……. jeg skal prøve å bevise at 54år ikke er noe hinder for å holde et relativt høyt nivå på lengre distanser først og fremst i fristil eller skate som man sier i 2020 😉 og kanskje fikser jeg staking etterhvert…….det gjenstår vel å se …….joda jeg kan stake i 10 timer,men mangler endel på teknikk og trøkk for at det skal gå «fort nok». Men det hadde vært moro å staka det rennet i Nord Sverige på 200km…….eller også Wasaloppet……..
Tror og mener dette kun handler om kvalitet på trening ,en overordnet plan og et hode som ikke er redd for å misslykkes 😉

En annen grei bekreftelse jeg fikk denne uken betyr kanskje like mye.

Jeg har i tillegg til min hovedjobb en jobb som fritidskontakt eller støttekontakt som det het før(fritidskontakt høres kulere ut 😉 )
I og med jeg ikke har hatt bil og den siste mnd var drittlei av å låne bil i «hytt og pine» ga jeg beskjed til han jeg er fritidskontakt for at «jeg veit ikke når jeg får bil,og du må gjerne finne en annen fritidskontakt sånn at det blir litt fast og regelmessig»
Men når jeg så tok kontakt denne uken ,var han helt klar ,så da sier det vel at jeg er ganske ok da 😉 Og ja,det tror jeg også jeg er……….tar ikke ting så høytidelig,men kan det om jeg må…….kan prate om alt mulig rart og mener ihvertfall selv at jeg har en viss peiling på hvordan jeg skal opptre ovenfor ulike personer …….eneste folk kan få litt bakoversveis av er at jeg sier det jeg mener og så spør jeg jævla mye ….men når det gjelder det siste ,er det bare en måte for meg å få kontakt på og da syns jeg det er greit å vite litt om folk….ikke fordi jeg er nysgjerrig……,så får de gjøre hva de vil med det………..

DAGEN I DAG.
Etter ei hard helg og en mandag hvor jeg var veldig sliten,sov jeg rett og slett så lenge jeg klarte.
Klokka 10 orka jeg ikke mer og jeg ligger jo alene for det meste så det å ligge våken i senga …….det gidder jeg ikke 😉


Ut på ski.
Skulle gå intervall i skate og dro opp til Brunes(lysløypa til Vikersund ski) .
Hjemme i Geithus var det kommet 10cm våt nysnø……..på Brunes hadde det kommet 20…..så det var håpløst å gå….jeg prøvde,men ga opp……

20 cm våt nysnø…….


Dro så til Bingen…….Moløkka stadion …..hvor jeg visste kommunen hadde preppa løyper.…….og jeg er glad for at jeg dro dit…….Sikkert 25år siden jeg har gått der……Siste gangen husker jeg at jeg instruerte bl.a Per K Nygård i dobbeldans……han var vel da bare guttungen dengang og det endte jo med sølv i NM ……sikkert ikke fordi jeg instruerte han i dobbeldans 😉
Det ble ei veldig bra økt i overraskende flott terreng og nydelig trase for skate.

Senere på dagen var jeg på Gym2000 som fritidskontakt men trener jo selvfølgelig selv også…….ble vel ca 1t10min med tunge vekter til meg å være ……

Da blir det vel you tube utover natta da 😉 ….nei ikke noe karaoke i natt og når sant skal sies er vel denna sangen best orginal………..

TIL SLUTT MÅ JEG SI EN TING.
Det jeg har sliti med er bare «piss» i forhold til mange der ute sliter med og jeg vet om mange som ikke har de mulighetene jeg har og for dem blir det kanskje dumt å lese innlegget mitt og det forstår jeg.
Men som ei sa til meg en gang……(muligens ikke helt ordrett )» vi sliter alle med ulike ting og det er like alvorlig for de det gjelder «.


Hun som sa det er i en helt annen divisjon når det gjelder å ha en usikker fremtid og jeg ønsker av hele mitt hjerte at hun også som mange andre en dag kan se år fremover i tid og ikke bare en dag eller ei uke….