LANGS LANGVANN

De 2 siste dagene har vært helt fantastiske i Finnemarka med ski på beina.
Jeg gikk både i dag og i går fra Sponevollen som ligger ca 470 m.o.h og så er jo fast rute derifra ned om Elgtjern 430 m.o.h,langs Langvann 478 m.o.h ,ned til Saga 331 m.o.h …..derifra kan man da enten snu og gå opp mot Nykjua eller rett og slett gå til Drammen,eller Nygårdshøgda (Åmot)……….som regel ,som i går og i dag, tok jeg turen til Vesle Nykjua som ligger 468 m.o.h .
Så er jo da valget med de fantastiske forholdene vi har nå og enten gå til Åsvanna og snu der ,opp på Hovlandsfjell hvor det er rundløyper på et platå som ligger på ca 600 m.o.h(Hovlandsvarden 675 m.o.h) eller ta turen ned til Kanada i Sylling/Tonstad ca 200 m.o.h eller ta turen inn til Fallet som da ligger sånn ca 350 m.o.h (litt usikker på høyden der).
Eller så kan man bare gå alt sammen 😉 og plusse på inn til Breili som er det høyeste punktet i Finnemarka med sine 702 m.o.h.

Jeg liker aller best å gå ned til Kanada for da får jeg ca 8km med mer eller mindre sammenhengende stigning opp til Nykjua, men i og med høydeforskjellen er så stor hender det at det er dårlige forhold de 2 siste km ned mot parkeringen i Kanada ,så veldig ofte blir Fallet valgt og noen ganger Hovlandsfjell.Men i går traff jeg på Silje Øyre Slind og gikk da ned til Kanada på et relativt sugende føre,men hva gjør vel det når det er nesten 20 grader i solsteiken og artig å treffe og snakke med folk man ellers bare ser på TV,nå som jeg har vært ute av langrennsmiljøet i mange år.
Men hvis alt går som jeg håper så skal nok startnummer på igjen neste sesong …planen var egentlig noen renn på tampen av denne sesongen,men det derre viruset stoppet jo det…..jaja sånn er det
Litt inspirert nå nå som hofter og rygg er så å si 100% og teknikken i skøyting er relativt bra og jeg får gått mye på ski ……..så lenge jeg holder meg unna klassisk så virker det som ryggen er veldig mottakelig for mange harde mil. Skjønner ikke helt hvorfor,men et eller annet skjer i ryggen ved diagonalgang …..samma det skøyting er uansett kulest og hardest 🙂


Turen i går var vedlig bra men en liten infeksjon (ikke corona) gjorde at den siste av de i alt 3 timene ble litt i tyngste laget og jeg sleit med brystet resten av kvelden,men visst jo innerst inne at det kun dreide seg om en forkjølelse .
Men i disse dager hvor «alle visstnok har corona-virus skal vi tro alle nyheter» blir man jo litt stressa og ihvertfall jeg.

Så det satt litt langt inne å dra ut på skitur i dag,men en telefon på morran løste det hele og vi fant jo ut at jeg ikke hadde noen symptomer på corona-virus og det skjønner man jo når man kan gå 3t på ski non-stop og knapt er sliten etterpå som i dag.
Dagens tur ble kjempefin og hadde det ikke vært fordi jeg skulle på jobb hadde jeg sannsynligvis dratt et par timer til…………det var nydelig å gå .

På vei tilbake fra Nykjua traff jeg da på far og sønn(12år) Aaby som var ute på en 5-mils tur……..at faren går 5-mil er jo ikke noe oppsiktsvekkende med at sønn Kristoffer går så lang med skøyteski er imponerende………men det ligger vel i blodet 😉Så for de som har lyst til å gå på ski de nærmeste dagene er Finnemarka å anbefale og tar jeg ikke feil blir løypenettet kjørt opp i morra ,men uansett kjørt eller ikke,det er flotte forhold nå.……blir det kuldegrader om nettene kan man med fordel vente litt utpå dagen ,da vil det være best å gå både klassisk og skøyting.
De som bare skal stake derimot kan jo dra opp tidlig ,da blir det god gjennomsnittsfart og kanskje noen strava-rekorden 😉

Nå er jeg på jobb og det er bra hele staben her er friske
……jobber jo i helsesektoren og da kan det fort bli trøbbel hvis detta coronaviruset inntar de ansatte………men her er vi friske og raske 😉 Som alltid……..

SÅNN SER DET UT I FINNEMARKA OM DAGEN…….LITT TREKK ER DET,MEN IKKE SPESIELT SJENERENDE.