For min del begynte dagen på jobb ……nattevakt frem til 1030 og den vil også avsluttes på jobb.
Helt greit det bortsett fra det helvetes styret med å komme seg til og fra jobb……

Ellers har det vært trening på Brunes …….ski……..jaja det ække så spennende å gå rundt og rundt ei lysløype i rolig tempo,men jeg ække i stand til å gå fort på ski ennå så da……….

MEN DET ER ALTSÅ 1 SØNDAG I ADVENT.
Skisesongen er i full gang………Johaug vinner som hun vil og gutta rasker til seg pallplasser de også, så der er alt som det pleier å være…..totalt uten spenning.
Skiskyting.………Italiensk dominans på kvinnesiden som i fjor og på herresiden handler vel mye om Bø…….som de siste åra…….
Håndball VM har startet men de innledende rundene er vel plankekjøring for Norge??? Tror det.
Også er sikkert alpinistene,hopperne ,ishockeyspillerne og kombinertløperne godt i gang med sesongen uten at de får spesielt oppmerksomhet fra meg.

Men her i Norge driver fotballspillerne ennå med eliteserien, og cupfinalen er ikke før neste helg………og det må jo være en taktisk bommert fra NFF .
Mindre tilskuere,ikke så artig å fryse «ræva av seg» på en fotballkamp ,kvaliteten på underlaget er høyst forskjellig…..I Tromsø måtte de måke banen etter 33min ……..Og hvorfor er det sånn???? Joda fordi landslaget har kvallik-kamper som det blir tatt hensyn til…..men HVOR MANGE PÅ LANDSLAGET SPILLER I NORSK ELITESERIE??? INGEN
Og så blir det tatt hensyn til NORSKE KLUBBER I EUROPALIGAEN OG EVT I MESTERLIGAEN……MEN DE BLIR JO SLÅTT UT FØR SOMMEREN……..
Nei jeg skjønner meg ikke på Norsk fotball.

Men jeg fulgte med på eliteserien i dag og det var moro at MIF og Vegard Hansen berget plassen i eliteserien 🙂

MEN FOR Å HOLDE MEG TIL NORSK FOTBALL.
Jeg har bestandig fulgt med fra sidelinjen med kritisk blikk i og med Norsk fotball til tider blir skrytt opp i skyene av ukritiske journalister…….som mangler fullstendig bakkekontakt og oversikt over Norsk og internasjonal idrett.

Jeg har bodd 13år i Stavanger og sett på nært hold hvor lite kunnskapsrike enkelte trenere og ledere er i forhold til det å drive «toppidrett».
Hva er toppidrett???? mange definisjoner på det,men vil vel ikke si at Norsk eliteserie er toppidrett,men de sier sel at de driver toppidrett og da er det minste man kan forlange at de har litt peiling nettopp på toppidrett ………

Stavanger aftenblad og Rogalands avis har gjennom hele året,hvert år,hver dag, 2-3 sider med Viking-stoff så man får det meste med seg og gud a meg og jeg har ledd mange ganger av uttaelser fra trenere og spillere når det gjelder trening,psykologi og restitusjon……..men nok om det .


Dagens VIKING er garantert det beste Viking-laget de siste 16åra ……..jeg var på stadion forrige søndag og så Viking – Rosenborg og den innsatsen,kampviljen og entusiasmen spillerne i 2019 viser ,er mange hakk over det de har vist de siste 16åra………så jeg syns faktisk det var moro å se de.
Og rammen rundt kampen er jo veldig bra.
Vikingsangen er vel kanskje den beste supportersangen til en Norsk fotballklubb og med fullsatt stadion blir det jo litt svung over det hele.
Så jeg håper for Stavanger sin del at de bygger videre på den linja de er på og fortsetter fremgangen de nærmeste åra.
Men først må Haugesund slås i Cup-finalen……en cup-finale kanskje i snøvær og minus 8 grader???? Langt fra det de langene er vant til ,men men NFF om det……..

Noe mer spennende har det vel ikke skjedd i dag for mitt vedkommende……..nå er det bare å pakke sekken og rusle på jobb i minus 10 grader ……..det er litt kaldt ,men kanskje det blir bedre i morra 😉