I dag torsdag 26 mars 2020.
Tomme gater ,lite trafikk på veiene og dystre meldinger på sosiale og andre medier preger denne formiddagen .
Det virker som de aller aller fleste har forstått alvoret i situasjonen vi er inne i og selv om mange prøver å komme med oppmuntrende ord på facebook klarer mediene enkelt å slå dette fort tilbake med sine oppdateringer over antall smittede,døde,folk i respirator,den manglende kapasiteten hvis dersom osv………..
Det er en tøff tid for oss alle slik det er nå……å leve i usikkerhet,men for noen er det ekstra ille …..da tanker jeg ikke på økonomi,for selv om økonomi er viktig er frykten og angsten for det ukjente en større belastning.
Ikke alle mennesker er like,heldigvis,men mange, og mange flere enn de som tør å innrømme det lever i disse dager i en kamp mot seg selv og sine tanker .

I går kveld satt jeg hjemme her ,selvfølgelig alene,og plutselig får jeg en melding på messenger med et avisutklipp fra Budstikka (Lokal avis i Bærum) hvor overskriften var UNGE UTENFOR RISIKOGRUPPEN I RESPIRATOR PÅ BÆRUM SYKEHUS.
Jeg leste bare overskriften og tenkte HVA VIL BUDSTIKKA MED DENNE ARTIKKELEN? lever ikke folk i Norge i dag i nok frykt fra før uten at lokalaviser trenger å «gni det inn» og kanskje gjøre dagen enda tøffere for folk.
Jeg må ærlig innrømme at jeg måtte ta «10 dype pust» og si til meg selv «tenk logisk nå og ikke bli redd»

Når jeg så stod opp i dag med litt press i brystet og litt grøten stemme ,streifet den overskrifta tankene mine og jeg måtte sjekke litt om jeg klarte å puste normalt,om pulsen var normal og om jeg hadde feber………heldigvis var alt normalt.
Så begynte jeg å tenke på 4 barn i Stavanger……».unge utenfor risikogruppen i respirator»……..men slo det fra meg ganske fort……

En overskrift kan skape et helvete for noen mennesker.

Så til alle landets aviser …….det er greit å komme med informasjon om dette corona-viruset men dere trenger for pokker ikke å lage sensasjonsnyheter av at folk er døde eller ligger i respirator……det skaper kun en ting FRYKT.

Det er kun helsepersonell som trenger denne informasjonen og det får de uten at media trenger å fortelle de det,vi andre har bedre av å ikke vite akkurat nå………

Ha en fin dag 🙂

Nå drar jeg på Øståsen og går på ski……..langt fra smittefare og negative medieoppslag.

Forresten …..i dag har min mor gebursdag så kanskje blir det et kakestykke eller 2 senere i dag 😉

SAMSUNG DIGIMAX A503