Selvfølgelig er de fleste ikke det,men jeg blir i disse dager provosert av manglende forståelse når det gjelder CORONAVIRUSET og dens alvorlighet som vi ikke skal drite i.
Men når jeg leser på sosiale medier kan det virke som endel mennesker ikke har hjernekapasitet nok eller har nok empati til å forstå at for mange mennesker er faktisk coronaviruset livstruende og med den spredningshyppigheten dette viruset har …….og nå har jo dette viruset mutert til en mer aggressiv variant slik at det da gjør det enda mer skummelt for folk i faresonen.

Dette er jo betegnet som en Pandemi……..og hva er en pandemi? Jo det er en verdensomfattende virusinfeksjon som blant mennesker og dyr.
Alvorligheten variere jo…….vi snakker jo ikke her om Svartedauen eller Spanske -syken,men allikevel snakker vi om et virus som er farlig for mange mennesker vi daglig omgås.

Det er jo ikke for moroskyld at myndighetene går inn og avlyser arrangement ,i noen tilfeller bare for publikum,men også for deltagere.

Når jeg så da leser følgende» hvis folk ikke vil bli smittet får de holde seg hjemme,ingen skal få ødelegge festen for meg»(vikersundbakken) da har man ikke forstått noen verdens ting og det er skremmende……ikke for meg ,men for alle som har dårlig immunforsvar ,har kroniske luftveissykdommer og for alle de som får cellegiftbehandling.

Jeg ble jo fryktelig provosert av Stiftelsen Vikersund Hoppsenter som med antibac i hendene avbildes med teksten «ingen Coronafrykt i Vikersund: Hit er det helt trygt å komme,»
De har jo ingen grunnlag for å si dette og bør heller være litt ydmyke og heller si noe sånt som at «Når Holmenkollen skifestival går uten publikum ,velger vi å gjøre det samme for å hindre spredning og i respekt for andre mennesker»

Jo flere som blir smittet så større er sjansen for at enda flere blir smittet og dermed øker også faren for at mange institusjoner kan i verste fall bli stengt.
I går var 113 ansatte ved Ullevåll sykehus satt i karantene……..hva tror dere skjer hvis det blir sånn rundt omkring på sykehus,sykehjem,skoler o.a institusjoner………da snakker vi krise .
Tenk hvis sykehus rundt om i landet blir ned-bemannet slik at mange avdelinger blir stengt og i tillegg blir mange i risikogruppen syke………da er det fullstendig krise for mange mennesker og for nasjonen Norge.

Hvis dere som i utgangspunktet driter i spredningen av coronaviruset tenker dere om en gang eller tre og ser på venner og bekjente og tenker på hvem som er i risikogruppen og forstår hva dette viruset kan gjøre med dem,så kanskje dere ser realitetene.
Tipper de fleste kjenner noen som de nødig vil se liggende på et sykehus og sveve mellom liv og død.
Men det er jo ingen som skal sitte inne for det om man ikke er smittet er jo ikke det verken myndighetene eller noen andre sier,men vi skal ta forhåndsregler og ikke bare tenke på oss selv.

Jeg er ikke redd for å bli smittet,men det hadde vært jævla kjedelig å bli satt i karantene…………og det tipper jeg de fleste syns………

Det kommer flere år med Holmenkollen skifestival,Skiflyvning i Vikersundbakken ,teater og show,foredrag og andre ting med store folkemengder ,men livene til de i risikogruppen som da dør kommer ikke tilbake hvis vi opptrer som noen fullstendig egoistiske idioter.


TAKK.
NÅ DRAR JEG OG GÅR PÅ SKI I NOEN TIMER I FRILUFT FRITT FOR FARE FOR CORONA-SMITTE,FØR JEG SKAL PÅ JOBB EN JOBB HVOR DET FORT KAN BLI KRISE HVIS ANSATTE BLIR SMITTET.
Det hadde blitt krise for bl.a Modum Kommune…………SÅ mitt råd til Modum Kommune………steng alle arrangement som trekker store folkemengder fordi vi vet ikke om noen i den folkemengden er bærer av corona……..

HA EN FIN LØRDAGSKVELD