Første Nyttårsdag er for mange en dag hvor en skal «komme seg» etter Nyttårsaften,sånn har det vel aldri vært for meg ei heller kan jeg huske at det var sånn for mine foreldre etter at jeg ble født……hva som var før veit jo ikke jeg 😉

De minnene jeg har fra min oppvekst ,dreier første nyttårsdag seg om ,SKI-TUR,NYTTÅRSKONSERT FRA WIEN OG NYTTÅRSHOPPRENNET.

Og uansett om jeg ikke var så veldig opptatt av Nyttårskonserten,snarere tvert i mot,så er det et musikkstykke som sitter som klistra i hjernen………tror det var det stykket faren min likte best også…….Johann Strauss sitt verk «An der schønen blauen Donau».
Det er et stykke som er litt «majestetisk» samtidig som det også har litt «ydmykhet » i seg, hvis dere skjønner hva jeg mener ……..
Hvis dere slår den på og lytter uten forstyrrelser,så kanskje dere forstår………

Første Nyttårsdag i dag har vært alt annet enn ski-tur,nyttårskonsert og nyttårshopprenn.
Begynte egentlig med å «karre seg ned» fra toppen av Øståsen,Hvalsknatten tror jeg det heter,i ført vanlige joggesko på et føre som egnet seg best på skøyter 😉
Men etter 10-12 fall ,uten de store skadene kom jeg omsider ned,så var det hjem,dusje ,ta et par øl før jeg gikk til sengs.
Etter 4t med søvn,dro jeg på jobb……….helt greit.

Utsikt fra Hvalsknatten

Trivelig på jobb selv om det på dagtid er endel å «henge fingrene i» .
idrettsinteressen hos han jeg er hos er jo stor ,så jeg fikk med meg langrenn for kvinner og så vekslet det litt mellom fotball fra England og hopprenn,men som sagt hadde jeg litt av hvert å gjøre,så jeg gadd ikke å følge med,er heller ikke så ineressert i hopprenn lenger…..fotball derimot er kjekt det,men Chelsea – Brighton kan jeg fint overse 😉

Etter Jobb løp jeg er tur på snaue 17km og trena litt styrke på stuegulvet mens jeg så opptak av herrenes langrenn ,15km klassisk jaktstart.

MESTERENES MESTER.
For en gangs når jeg er hjemme la jeg meg ned på sofaen og først hørte Nyttårstalen til Erna Solberg,uten at jeg skal kommentere det med noe annet enn at «fint med store ord,men jeg blir litt kvalm når det kommer fra henne».

Etterpå så jeg på Mestrenes Mester og jeg er sånn som griner over store prestasjoner og når de viste merittene til Oddbjørn Hjelmeset (som jeg om ikke kjenner veldig godt,så har jeg snakket med han mange ganger) så rant jo tårene litt ……..
Apropos tårer…..tøffe gutter gråter ikke er den noen som sier…….samma det ,en jeg kan grine som faen jeg når jeg ser på f.eks Voice eller andre ting hvor ukjente folk utfører noe helt fantastisk……som videoen under ……

Men det som imponerte meg mest fra Mesterenes mester ,var merittene,oppveksten,treningen til ei som står med 9 VM-GULL,5 EM-GULL og 48 NORSKE MESTERSKAP uten at jeg var klar over det…..hadde riktignok hørt navnet,men at hun var så dedikert visste jeg ikke ….og jeg skal ikke stikke under en stol at jeg digger folk som i tidlig alder satser på det de vil bli gode i og her snakker vi tidelig alder…..5år…..kanskje yngre…..
Og ja, jeg har trent mange timer i mitt liv,men her snakker vi fra 2-4-t hver eneste dag fra veldig veldig ung alder,det er kult …..og så ble hun god også 😉

Det var i korte trekk første nyttårsdag for meg………i morra er det på`n igjen .