NORGES IDRETTSFORBUNDS RETNINGSLINJER FOR BRUK AV ALKOHOL
«Tribunekulturen skal være trygg,familievennlig og alkoholfri.
På tribunene skal det derfor ikke nytes alkohol i tilknytning til konkurranseaktiviteter»
«I lokaler tilknyttet idrettsanlegg gjelder de kommunale skjenkebevillinger,DERSOM LOKALET LEIER UT TIL PRIVATE»
«Idretten skal ha en restriktiv holdning til samarbeidsavtaler med bedrifter som har en vesentlig del av sin virksomhet knyttet til salg av alkoholholdige drikke/produkter»
«Arenareklame og utstyrsreklame utføres i henhold til gjeldene lovverk»
«Norsk alkohollov gjelder for alle som deltar på idrettsarrangement i Norge»
«ALKOHOLREKLAME ER FORBUDT I NORGE,IDRETT OG ALKOHOL HØRER IKKE SAMMEN»

I Vikersundbakken har en kunnet kjøpe ØL de siste årene,helt unødvendig spør du meg…….i år lanserer de også såkalt «boblefrokost» og det er ikke bare unødvendig men uakseptabelt……….helt uakseptabelt fordi de reklamere med dette sammen med et idrettsarrangement ,noe også Norges idrettsforbund og Norges Skiforbund burde reagere på.
Hvis mottoet til Norsk idrett fremdeles er(som jeg vet det er) «FOR IDRETT UTEN ALKOHOL» så burde NIF/NSF være såpass at de reagerte på denne formen for reklame/promotering.
Så er det da noen som sier at en ikke skal blande utøvere og tilskuere med dette mottoet»for idrett uten alkohol» men da kan jeg bare si at det mottoet er ment for ikke bare utøverne men også for de som bivåner idrettsarrangement,trenere,ledere og alle………..


Skiflyvning er et familiearrangement og meg bekjent finnes det ingen andre arrangementer i den kategorien hvor det er tillat med alkoholservering.

Trodde kanskje Vikersund hoppsenter hadde lært noe av Holmenkollen og de har vel sett selv at lørdager i Vikersundbakken ikke er bare kos og hygge ……..men det er kanskje ikke så farlig så lenge pengene strømmer inn ,da blir idretten og dens holdninger ikke så viktig lenger.
Og hvis det så er at Stiftelsen Vikersund hoppsenter lurer seg unna bestemmelsene ved å oppgi private aktører som leier f.eks vingen eller hallene i tilknytning til Vikersundbakken under Raw Air, opptrer de useriøst i forhold til Norsk idrett og da er det Modum Kommune sin plikt til å stanse skjenkebevillingene.Den siste idretten ut med alkoholservering er nå fotball……NFF godkjente her om dagen alkoholservering .
Det høres jo jævla logisk ut…….ØL og fotball med i utgangspunktet endel gærne/bråkete supportere,hva blir det? Jo,mer bråk og slossing,flere kamper avbrutt av gjenstander og fyrverkeri på banen………TRO MEG ,det kommer til å skje.
Og politiet får oppgaver vi lett kunne unngått.

Ser ut som NFF gir blanke i NIF sine bestemmelser angående alkohol på tribunene…….men det er jo opp til NIF å opptre seriøse når ikke NFF er i stand til det selv.

Vi har vel hatt nok av episoder i Norsk Eliteserie hvor supportere har gjort endel ting som både har skadet deres klubber,dem selv og ikke minst lagt et negativt preg på selve kampen,og hvis noen i sine fulle fem påstår at det vil bli bedre med alkoholservering ,da tror jeg de bommer stygt.

HVORFOR ALKOHOLSERVERING?
HAR NORSK IDRETT BLITT SÅ DÅRLIG AT FOLK MÅ LOKKES PÅ ARRANGEMENT .

Tror vel ikke det,men samtidig sitter jeg men den følelsen at mange heller ser idrett på TV fremfor å dra i en hoppbakke,på en langrennsarena eller på en fotballstadion og det er jo synd og jeg skjønner jo arrangørene at de ønsker at flest mulig kommer seg opp fra godstolen,betaler billetter og bivåner arrangement «live».
Og at endel mennesker må få tilbud om noe i tillegg til selve idrettskonkurransen for å betale billett er jo et grep som nok er nødvendig for mange,men la oss for all del ikke bruke alkohol,for vi vet alle at dette skaper mer trøbbel for arrangørene,politiet,de frivillige og ikke minst skaper det mer uhygge blant barn.
Og så er det jo egentlig mot alt det Norsk idrett står for.
Jeg sendte 14 februar, mail til Norges idrettforbund og Norges Skiforbund i forbindelse med Vikersund hoppsenter sin promotering angående «Boblefrokost» og skiflyvning, de har sett på saken og etter telefonhenvendelse ble det sagt at de visstnok har kommet med en tilbakemelding en eller annen Terje Lund i Norges skiforbund…….aldri hørt navnet så hva han driver med veit ikke jeg…..
Den mailen har jeg enten oversett(noe jeg tviler på) eller så er den sendt feil.
At de i det hele tatt ser på saken og kommer med en tilbakemelding sier meg at de heller ikke synes dette ikke er helt stuereint……..uavhengig av hva som står i tilbakemeldingen.

Nå står det ikke direkte i annonseringa til Stiftelsen Vikersund hoppbakken noe om alkoholprosenten osv på denne boblefrokosten,men det er vel innlysende at man neppe snakker om light-produkter når man ser reklameringen eller leser stykket,så jeg kan ikke forstå at dette er godkjent av Norges skiforbund.I så fall har NSF noe å svare på for det Norske folk.
RAW AIR er hoppsportens største arrangement i Norge og det bør jo være andre ting som lokker tilskuere,eller er hoppsporten blitt så innvikla at folk flest gir f……?
Jeg tilhører den siste gruppen……..hopprenn er for å si det mildt drit kjedelig ,det finnes ingen store profiler som trekker folk og reglene er blitt så innvikla at folk flest ikke klarer å følge med,det er tross alt en utendørsidrett og eneste i så måte som en får kompensajon eller trekk for vær og vind……..
Eneste som kan være spennende er verdensrekorder……………