I ENSOM MAJESTET FINNEMARKSLØPET MED NY LØYPEREKORD EN GANG PÅ 80-TALLET.

NEI,IKKE SÅNN KROPPSELISG,MUSKULÆRT,FIT OG SÅNNE FORFENGLIGE TING,MEN HVOR MYE TRENING DENNE KROPPEN TÅLER OG HVOR FORT DEN HENTER SEG INN.
Etter forrige uke med mye trening og egentlig altfor mye hardt for meg i 2021,var jeg på mandag og tirsdag «helt ødelagt»,sov 10-12 timer i døgnet,lå på sofaen resten bortsett fra når jeg var ute/inne og trena og treninga gikk overhode ikke spesielt bra.
Så tar jeg 2 dager på ski med rolige turer på 3-timer ,og i dag var jeg både fysisk og psykisk «helt vill» og egentlig ønsket jeg å gå et langt hardt skirenn.

SÅNN HAR KROPPEN MIN ALLTID VÆRT.
Jeg kunne gå Troll -skimaraton 120/95km,Birken 53km,Wasaloppet 90km ,dobbelt-Hauern 84km .5-miler i NM eller andre lange renn ,være helt knekjørt mandagen ,men 2 dager med lange turer 3-4 timer på ski,så var liksom alt i orden igjen og jeg kunne gå dobbelt-renn helgen etter uten problem med 3 daglige timer og prestere det jeg var god for.
HVORFOR?
Regner med det er alle treningstimene og ikke minst den fysiske aktiviteten fra jeg var liten som er årsaken.
Kanskje noe genetisk også,hvem vet?DE TO SISTE DAGENE HAR DET IKKE SKJEDD SPESIELT MYE BORTSETT FRA TRENING OG JOBB.
Joda forresten,Sander min andre sønn ble i dag 15år og det er litt trist at jeg ikke har vært tilstede de siste årene og fulgt utviklingen hans og de andre ungene for den saks skyld,og dette året har vært spesielt slitsomt psykisk i så måte ,men dette er litt komplisert men sånn er det og sånn blir det.

Sander


Mange tror nok at jeg er en type som bare tenker på meg selv,
JA jeg gjorde det når jeg var aktiv langrennsløper,da kunne jeg «gå over lik» for å få det sånn som jeg ønsket.
Men det er mange år siden…….det er faktisk 18år siden.

TRENINGENE DE 2 SISTE DAGENE.
Det har snødd mye de siste dagene og jeg er ikke så nøye på hvor jeg går ,om det er skogsbilveier,lysløyper eller oppkjørte løyper i terrengene rundt omkring,men jeg elsker å kunne ta på meg skiene «fra stuedøra» og gå langt og lenge .

Siden vi lever i en teknologisk verden har jeg mulighet til enhver tid til å se hvor det blir kjørt løyper,og når jeg i går så at det ble kjørt løyper inn til Abelone og ikke bare inn dit men over åsene,den jeg kaller «gamleløypa» var planene klare .
Da var det bare å spenne på seg skiene ,gå på skogsbilveier til Modum bad før jeg traff på maskinpreparerte løyper .
En fin rolig tur uten fell 😉 .V45.
Er kanskje litt gammeldags når det gjelder skiutstyr,men jeg kommer ALDRI til å kjøpe felleski,der er jeg for stolt,hvis jeg ikke kan smøre skiene mine får jeg heller løpe en tur på beina.DAGEN TRENINGSTUR BLE MYE HARDERE ENN JEG HADDE TENKT.
Som sagt kan jeg se hvor løyper blir kjørt,og jeg så at de hadde kjørt på jordene mellom Vikersund,Modum Bad og Hæretoppen før jeg gikk ut og så de var på vei innover Flannumsmarka,men fordi jeg var usikker på om de rakk runden rundt om Abelone før jeg tok de igjen bestemte jeg meg for å kun gå på jordene.

Når jeg gikk opp til Modum Bad skjønte jeg at «dette var dagen for ei skikkelig hardtøkt».
OG SÅNN BLE DET.

Med skier fra 2002,mye smurining for å ha best mulig feste og bruke beina mest mulig dundret jeg rundt løypene på jordene 4 ganger ,nesten alt jeg orka…… 2 runder mot sola og 2 runder med.
Tar jeg ikke feil var det,ca 33-34km .
Løypa er ganske flat,men noen bakker er det jo ,men flate løyper krever egentlig mer enn løyper med mange tunge bakker og dertil endel nedover…..på flate løyper må en jobbe hele tiden og i dag passet det meg fint 😜ELLERS HAR DET VÆRT JOBB FRA 15 TIL 23 OG I HELGEN BLIR DET 2 HELE DAGER .
Helt greit det,men da må en treningsnarkoman som meg ut tidlig om morran for å få sin dose av endorfiner og dopamin (det siste gir faktisk en sterkere rus enn heroin)
Men å stå opp om morran er jeg ikke spesielt glad i,men med dopamin i sikte så kommer jeg meg nok opp 😉

AKKURAT NÅ LIGGER JEG PÅ SOFAEN TAR ET GLASS VIN ELLER 3 OG KANSKJE EN ØL ELLER 2 .
Syns det er helt greit jeg ,er ikke sånn «fysj fysj» når det gjelder å kose seg med hva det nå måtte være så lenge det ikke blir som trening,en avhengighet.

HA EN GOD NATT OG EN FIN HELG.