DAGEN I DAG HAR VÆRT GANSKE GREI DEN ASSÅ OG BORTSETT FRA DEN SKADEN SKAL JEG IKKE KLAGE.

TOK DET ROLIG PÅ MORRAN PÅ JOBB I DAG.
Ingen av oss hadde det travelt så jeg syns det bare var hyggelig å være 1t lenger på jobb enn jeg egentlig skulle.

Skulle jo i utgangspunktet bare ut å jogge 10km etter jobb og siden jeg ikke hadde noen avtale med noen var det jo et fett om jeg starta 10 eller 11 eller 12 for den saks skyld.

FØRSTE TRENINGSØKT.
Parkerte bilen på Brunes ,begynte å «honkle» meg av gårde med en stiv setemuskulatur og for å være ærlig,kjeda jeg meg etter 1km .

Plutselig ringte telefonen ,jeg så hvem det var og tok den selvfølgelig,så da fikk jeg etterhvert noen å løpe med i noen kilometer og det redda jo hele økta.
Fikk jeg både noen å skravle og løpe med 🙏
Traff forresten Aaby og Torgersen 2min etter telefonsamtalen,så uansett hadde jeg fått noen å løpe med,men avtale er avtale,så de to fikk løpe uten meg 😉 synd for dem men sånn ble det i dag 😂

ETTER NOEN TIMER PÅ SOFAEN OG I SENGA VAR JEG KLAR FOR DAGENS ANDRE ØKT.
Joggetur pluss styrke/bevegelighet.TILBAKE TIL LANGRENNSSPORTEN SOM I GÅR KOM MED ET FORSØK PÅ Å SI AT DE ER OBS PÅ DETTE MED SPISEFORSTYRRELSER OG PÅSTÅR FAKTISK AT DE ER ÅPNE OG ÆRLIGE


De kom med mange tiltak de hadde i forhold til dette og mitt svar på de tiltakene er at «det er kun et forsøk på å prøve å si at de bryr seg».
Og tiltakene gjør heller ikke ,at de som de hevder selv, er åpne rundt dette problemet.
Disse tiltakene var forresten kun rettet mot utøvere som representerer Norge internasjonalt og mange av tiltakene er rett og slett TØV spør du meg.
Spesielt reagerte jeg på dette med psykolog-utredning samt dette med BMI,samt at dette er jo mest for de som allerede har fått et problem PÅ HØYT NIVÅ.
Psykolog: Er man i ferd med å utvikle spiseforstyrrelser er det den ting enkleste i verden å lure helsepersjonell også psykologer.
«Vi» vet akkurat hva vi skal svare …..jeg sier «vi» fordi dette har jeg vært igjennom selv …….men når jeg innså problemet selv ,noe som som regel tar veldig lang til ,da samarbeidet jeg,men før det …….enkelt å lure.

BMI: Det lønner seg å være tynn spesielt for kvinner,sånn er det bare og det må man forholde seg til.
Noen er naturlig tynne,har lite kroppsfett og lav vekt i forhold til høyde,disse står faktisk i fare for å bli nektet start noe vi har sett eksempler på de siste årene .
Jeg skal ikke nevne navn men har vært noen kvinner de siste årene som har kommet som et skudd nasjonalt sett,er i god form og gjør det bra,men fordi de har en BMI som etter «målene» er for lav så har de fått startnekt.

(VAR MANGE ANDRE TING JEG STUSSA PÅ OGSÅ,MEN LAR DET LIGGE)

Jeg stiller et stort spørsmål ,HVA MED ALLE DE ANDRE??
De som ikke er på landslagsnivå
.
Det hjelper jo ikke den 16år gamle jenta eller gutten som ikke er på høyt nivå det NSF presenterer og når de i tillegg er så jævla lukket som de er i forhold til media m.h.t dette problemet ,ja hva da ???
Må jo være noe riv ruskende galt med tankegangen hos ledere,trenere og leger i NSF.

MAN MÅ VÆRE I FORKANT OG IKKE SOM NSF I ETTERKANT eller bruke metoder som rammer «uskyldige»
Forebyggende arbeid lønner seg i alt som kan utvikle seg negativt også spiseforstyrrelser.


HVA SÅ MED HOPPSPORTEN?

Mer syk idrett i 2021 tror jeg ikke finnes når det gjelder slanking og fare for å utvikle spiseforstyrrelser og hvis de ikke klarer å gjøre en endring i reglene burde man bare avvikle hele hoppsporten av helsemessige grunner.
Her teller lav vekt ALT og overvinne fysiske egenskaper.
Bokløw har egentlig skylda litt flåsete sagt,men ja V-stilen har skylda.
Tror vi fremdeles kan ha V-stil men må være andre grep å ta i en idrett som fra før av har en haug med regler.
All grunn til bekymring i den idretten og som Romøren sa under hoppuka etter at han la opp» første gang på mange år han hadde vært mett en nyttårsaften»DENNE DEBATTEN KOMMER SIKKERT TIL Å FORTSETTE INNTIL VI FÅR FLERE DØDSFALL ELLER VEDVARENDE SYKDOM HOS UTØVERE.
Men ja ,det lønner seg i mange idretter å være lett men man må i de fleste idretter klare å opprettholde store fysiske egenskaper for å bli best mulig og nettopp her er det jo forebyggende arbeid,ærlighet og åpenhet kommer inn.
Ja vi må regne med at noen får anorexi ,bulemi eller andre former for spiseforstyrrelser også innen idrett,men vi må prøve å redusere det til et minimum.

TALL FRA MODUM BAD VISER AT DET ER ET ØKENDE PROBLEM I SAMFUNNET OG DET ER ALL GRUNN TIL Å TRO AT DETTE OGSÅ GJELDER INNEFOR IDRETT.PERSONLIG MENER JEG AT VEGETARISME IKKE ER ET KOSTHOLD MEN EN SPISEFORSTYRRELSE.
Arrester meg de som klarer.

Jeg har forøvrig bestilt time hos legen i dag for omfattende blodprøver fordi jeg har vært slapp og hatt mye hodepine nå i snart 2mnd.
Må finne ut hvorfor.
Ikke p.g.a vegetarisme ihvertfall 😂 holder en knapp på covid-19 vaksinen,men vet jo aldri ,kan være hva som helst egentlig.

HA EN FIN KVELD.

JEG DRAR PÅ JOBB IHVERTFALL