Everybody hurts..…..er vel litt betegnende over det som har pågått de siste årene med jentegjenger i Rogaland,spesielt i Sandnes og Stavanger.
I og med jeg har barn i samme alder(bosatt i Stavanger) som de som utøver vold ovenfor jevngamle har jeg vært klar over problemet en stund,noen år……..men å se virkeligheten på TV-Nyhetene blir noe helt annet enn å høre om det.

Jenter er de verste når det gjelder mobbing,utestengelse og psykisk vold og det ser ut som de faktisk overgår guttene i fysisk vold også.
Så tenker jeg «hvor faen er foreldrene» som sikkert mange andre,men så vet vi jo hvis vi tenker oss om ,at det ække så lett eller enkelt.
Her burde,etter mitt syn, absolutt den kriminelle lavalder vært senket betraktelig ,ned i 12-års alderen, for jeg tror at uansett hvilke tiltak skoler o.a institusjoner gjør,så driter mange av dagens barn oppi det.
De må virkelig få kjenne det på kroppen og bli straffet på lik linje med voksne………..tror verken samtaleterapi,forebyggende snakk o.a ufarlige ting har noen virkning i dagens samfunn…..men fengselsstraff er kanskje ikke tingen det heller ,men noe som setter spor og får de til å tenke,tenker jeg………
For jeg tror at inni hvert eneste menneske finnes det en god side og da må det frem ,og da må en jo på et eller annet vis bryte ned den andre siden…….

Sånne ting ,og det omfanget vi er vitne til i Stavanger og Sandnes nå i 2019,kunne aldri skjedd når jeg var på samme alder i 1978-79,så at samfunnet har forandret seg finnes det ingen tvil om og da må reaksjonene også forandres ovenfor de som utøver dette……

Er i hvertfall ille å være vitne til det vi kunne se på nyhetene i dag.
,Her er alle tapere…….everybody hurts.

NÅ ER DET SNART JUL OG JA JEG SYNS JULA ER EN SMULE UTVANNET FRA DEN TIDEN JEG VAR LITEN,MEN MEN SÅNN ER DET VEL FOR ALLE DE FOREGÅENDE GENERASJONER VIL JEG TRO.
Bortsett fra det Rønning synger om her ,syns jeg jula har blitt noe kommersielt hvor de største aktørene gjør hva de kan for å utøve kjøpepress……ærlig talt,jeg syns jula egentlig har spilt sin rolle og burde avvikles for å returnere til opprinnelsen tror jeg ikke er mulig.
Jula er faktisk den verste tiden for mange…..faktisk 200000 barn i Norge gruer seg til JUL,sånn skal det ikke være…….
De med dårlig økonomi sliter mest i JULA,psykisk fordi «de klarer ikke å henge med»
Krisesentrene er overfylt i JULA ,det verste tiden i året…….
Jeg kunne listet opp hva som ikke var bra med JUL.
Men så er det det da,at vi skal tviholde på familietradisjonene og det høres jo romantisk og flott ut det……men hva er en familie i 2019????
Jaja jeg gleder meg til JUL fordi da får jeg vært sammen med ungene og så har jeg råd til å gi de gaver,noe de egentlig i 2019 får hele året,så kravene blir jo der etter og ja kanskje er det min feil,eller er det samfunnet???
Sikkert litt begge deler………..

Dagen i dag har bestått av det vanlige…….gåtur,jobb,trening og jobb/trening .
Gikk til jobb i 20grader mildere enn i går………var litt deilig det,men syns ærlig talt det er litt for brå værskifter her for tia,men det får en heldigvis ikke gjort noe med.

Etter jobb ble det en løpetur på litt over 10km før jeg tok med en «klient» på Gym2000 og trena styrke……..
Noe mer spennende har det ikke skjedd i dag og kommer sannsynligvis ikke til å skje noe større utover natten heller………så sånn var det…….en vanlig dag i mitt liv pr.d.d.

Jeg liker i 2019 å jobbe ,det er faktisk sant……tro det eller ei 😉 Men etter stritt program de siste 11 dagene skal det bli litt godt med 4 dager hvor en kan få handlet litt julegaver,legge opp dagene og nettene som man vil og ikke minst få litt søvn……..
Kanskje ei natt jeg tar en…………som DDE synger 😉 lenge siden sist……..