ETTER OVER 2MND MED SKADE OG ALTFOR MYE RULLESKI ER JEG ENDELIG TILBAKE TIL DET JEG LIKER BEST OG SOM JEG MENER DAGENS LANGRENNSLØPERE,SPESIELT DE NEST BESTE GJØR FOR LITE AV……….LØPE ,LØPE ,LØPE……
Skal ikke utbrodere hva jeg mener om treningen til de nest beste langrennsløperene ,men at de er i dårligere til å løpe og har vesentlig dårligere O2-opptak enn hva skiløpere «før i tiden» hadde,herser de ingen tvil om,noen unntak finnes,men snittet blant de 100 beste i Norge tror ganske sikkert er begredelig,og tider på løpstester i motbakke spesielt viser jo dette i klartekst…..
Langrennssporten har riktignok blitt annerledes også enn den var før hvor det i dag kreves mer styrke enn for f.eks 30år siden,men allikevel ,jo bedre O2 jo lettere vil alt bli………nok om det…

TRENINGEN DE 2 SISTE DAGENE.
En intervall skate,rulleski ,2 løpeturer og ei styrkeøkt.
2 løpeturer sammen med Kristen Aaby det gir for meg mer enn timesvis på 2 hjul både treningsmessig og ikke minst av psykisk karakter.
I 38år,men noen unntak de årene jeg bodde i Stavanger,har alltid Aaby vært en treningskamerat(Aaby bør vær kjent for alle sportsintresserte i Norge)…..og stort sett har jeg hengt bak som et slips,men uten det hadde jeg nok aldri heller kunne gått såpass fort på ski som jeg gjorde på 90-tallet.
Skal heller ikke glemme Roar og Tore Bye som dro meg frem til det jeg klarte å oppnå.

For å sette ting i litt perspektiv ….Roar Bye løp som 19åring? på 8.05 på 3000m ……..dagens beste moing Ronny Losoa løper på 8.40-45. Men for all del Ronny har gjort en kjempejobb siden han begynte å løpe for ikke mange år siden og er tross alt snart 40år.
Og han knuser jo aldersrekorder på ulike distanser.
Skal ikke glemme Tore heller….Norsk mester på 10km terrengløp og rundt 2.20t på maraton……

Men vi lett for å glemme hvor gode folk var før i tiden……..Jeg er dårlig til å huske tider MEN på 80-tallet var det mange som løp fort i Modum på ulike distanser………..den tiden kommer nok aldri igjen,til det er dagens ungdom for opptatt av å sitte foran en skjerm,trene på helsestudio og «chillen» som de sier(altså slappe av) …….

TILBAKE TIL TRENINGSTURENE.
I dag løp jeg sammen med foruten Aaby, Lars Grønhovd og delvis sammen med Ronny Losoa og Ådne Karlsen Bekkestad.
De 2 sistnevnte er klare for NM som starter om ca 2 uker i Bergen og da er det vel 5000m som gjelder.
Ådne har forresten ei søster Maren(17år) som er klar for NM i kappgang og er forøvrig en habil skiløper.
Det hadde vært moro om også mora Evelyn Bekkestad med sitt smilende og positive vesen,selvfølgelig med det karateristiske pannebåndet på hode ble med på en treningstur….sikker på at hun er i stand til det selv om hun også er over 50-år ,tidligere skiløper og en habil løper fra Mjøndalen som nok har vært en stor grunn til at hun i nå har 2 barn som er klare for NM i friidrett.

En liten kuriositet.…..etter dagens løpetur kom det en mann gående,kneoperet og klar for gåtur som opptrening…….Det var en av de mestvinnende orienteringsløperene gjennom tiden Jørgen Mårtensson med 10 medaljer i verdensmesterskap,hvorav 2 gull og en haug med medaljer av ulik valør fra Nordiske mesterskap, en o-løper som også løp fort på beina……veit han har en knallbra tid på maraton…..mener det er 2.19.01 t

NÅ BARE HÅPER JEG AT JEG SLIPPER FLERE SKADER I LEGG/ACHILLES ,IKKE FOR AT JEG SKAL BLI VERDENSMESTER,MEN FORDI DA TRIVES JEG BEST.HA EN FORTSATT FIN SØNDAG