Det er tydelig at Modum FK kjemper med nebb og klør for å få en ny kunstgressbane i Modum.……..først var Rolighetsmoen «det store» mens i det siste har vi kunnet lese at Skredsvikmoen visstnok er det beste alternativ og visstnok et «must» hvis en skal tro lederne i Modumfotballen.
Men tror jeg på de??? ABSOLUTT IKKE.

Når de hele tiden forandre på grunnen til at de MÅ ha en ny kunstgressbane ,er det lett å gjennomskue at dette handler mer om et ØNSKE enn et BEHOV.

Argumentene har vært mange ,men jeg måtte nesten le når jeg leste «noen barn får treningstider fredag ettermiddag og lørdag formiddag» og det var visstnok veldig ille……..for hvem da? Foreldrene som går glipp av fredags-tacoen,idol,farmen eller hva som går på TV på fredag og en lengre avslappende lørdag formiddag foran TV`n i slåbrokken…….

Barn driter jo i når de trener,men hvis foreldrene former de slik at fredags-tacoen er viktigere enn fotballtrening….ja da blir jo også barna slik.

Andre argumenter er terminlisten…….at sesongen begynner i April og at den avsluttes seint i Oktober,og tidlig i april kan det være snø slik at gressbaner ikke er klare…..og det er helt riktig……vi bor i Norge på Østlandet hvor det kan være snø både i April og i Oktober og det må de som setter opp terminlisten ta dette med i planleggingen………..sommeren som stort sett er fri fra fotballkamper kunne nok vært brukt mer ,for barna har ferie i minst 8 uker mens foreldrene har i beste fall 5,så her er det noe å hente og sommeren er vel strengt tatt den beste tiden å utøve fotball på ……..eller så må de gjøre som de gjør andre steder ,komprimere terminlisten…….jeg har 4 barn som har spilt fotball(pr i dag 3 som spiller) og t.o.m i Stavanger hvor det stort sett ikke er snø,komprimerer de terminlisten fordi hvis det skulle komme snø og kulde vil også kunstgressbaner uten undervarme bli vanskelige å spille på……….

Forresten spilte jeg fotball selv i 10år og opplevde aldri noe problemer verken med treninger eller kamper……..jada jeg veit fotball har blitt en helårsidrett,men vi klarte jo å trene fotball i 20 kuldegrader på snø foør i tiden……..klarer de ikke det nå? Og vi klarte også sparke fotball på fredags kvelder,lørdager og søndager………

Det er jo ikke sånn at Buskerud fotballkrets,eller hva de nå heter etter at vårt nye fylke heter Viken, kan gå inn å bestemme at det må lages kunstgressbaner i fylkets kommuner fordi terminlisten de setter opp ikke tar hensyn til «vær og vind».
De må jo sette opp terminslistene etter hvordan det er å spille fotball i Buskerud og vi vet jo det at i April kan det være 1 meter snø både i Hallingdal,Modum og andre steder.
Dette gjelder jo også NFF som legger føringer for kretsene……..er jo lov å bruke hue.


Det blir hevdet at treningskapasiteten på banene er sprengt og ved en bygging av en ny kunstgressbane ville det kunne hjulpet i så måte……….men HALLO,det er pr i dag 3 baner i Modum ,hvis ikke 4 som så og si ikke blir brukt……..eller ihvertfall har mye ledig kapasitet.

Jada jeg er klar over at noen gressbaner kan bli stengt hvis det over tid er mye regn og skjønner jo at det i så måte hadde vært bedre med kunstgress,men da har vi pr.i dag innedørshaller som kan benyttes og det går faktisk ann å trene på grus også i korte perioder og hvis man tar med miljøhensyn i forhold til kunstgressbaner er det jo ingen ting som tilsier at vi i Modum kommune skal bygge nye kunstgressbaner.


Hvis man ser bort i fra miljøhensyn,altså ikke ta det med i planleggingen, kan jeg ikke se at en ny kunstgressbane er noe en MÅ ha i Modum.
Det er nok baner å fordele treningstider på .

Treningskapasitet når banene er frie for snø og is……normalt sett fra slutten av april til 1 November …….er absolutt god nok hvis man er villige til å benytte alle baner i Kommunen.
Og argumentet om fredag ettermiddag og lørdag formiddag er det jo bare å le av………herregud alle andre idretter trener til alle døgnets tider på alle ukedager….hva er som gjør fotball så spesielt???? Jo foreldre/foresatte som ønsker FRI ,TV og KOS.

Fotballledere i Modum

Skjerp dere,det blir for dumt å være vitne til.

Hvis jeg skulle sagt noe om Skredsvikmoen……….Ikke ødelegg det som er igjen av et friluftsområde for mange mange mennesker.

Ha en fin kveld og husk når man blir litt jordnære kommer gjerne suksessen som det gjorde for Viking FK