Overskriften er litt overdrevet,men 2-3 mnd til med samme kjøret som jeg har hatt nå i forhold til alkohol så kunne det fort gått gæli.
Det er en realitet.
Men mulig det har vært en mening med alt sammen……..ikke veit jeg ……


Fra å så å si ikke drikke alkohol i 52år(joda litt har det jo blitt,men det er ekstremt lite) til det siste året og begynne med litt hver dag og full fest 1 gang i uka, til full fest 3-4-6 ganger i uka(de ukene jeg hadde mulighet) pluss 3-4 Øl de resterende dagene er overhode ikke bra.

Det dumme for meg er jo at jeg uansett alkoholinntak natten før er i like god form dagen derpå og kan trene akkurat som jeg ønsker……..da tenker man jo «detta er jo ikke noe problem» men er det det???? neppe over tid.

Det er helt greit med en øl eller 2 om dagen,
Leste en forskningsrapport om at 3 ØL om dagen var helt innaforr,men man skal ta alle forskningsrapporter med en «klype salt» for man vet ikke hvem som har bestilt de ulike rapportene,så det beste er vel å la det bli med noen ØL i helgene tenker jeg.
En fest i ny og ne er heller ikke skadelig,men drekker man seg dritings 2 ganger i uka eller mer, hver uke hele året………da vil jeg påstå det er et problem.

En annen ting var jo at jeg nå i det siste måtte ty til sprit hvor fordelingen etterhvert var 9 deler Vodka og 1 del saft,for i det hele tatt å kjenne det i hue…..egentlig trengte jeg ikke blandevann i det hele tatt ,bare en smakstilsetning.
Hva er det neste liksom????
Det gidder jeg ikke å tenke på.

Hva er jeg god på?
Trene,hjelpe folk med trening.
Prate med folk om generell psyke.
Hjelpe folk som trenger hjelp både praktiske og andre ting, og det er jo jobbene mine også.
Også er jeg ganske snill og grei.


Alt dette ville jo sakte men sikkert falt i grus hvis jeg fortsatte det kjøret jeg var inne på nå.
Kan jo ikke hjelpe folk hvis en selv har et problem,det sier seg jo selv og jeg tviler på om jeg hadde vært så snill og grei hvis dette hadde fortsatt men heldigvis kom jeg ikke dit.
Tross alt, om folk syns jeg er gæren i hue som trener så mye,så vil jeg heller bli husket for det ,enn en som drakk seg dritings hver dag (alkoholiker)
For ordens skyld……..det er ingen ting gæli med alkoholikere,bare synd mange ikke får hjelp eller selv vil ha hjelp.

Hvorfor ble det sånn?
Jeg veit det er noen som tenker sitt om dette,men dette er ene og alene min egen feil…….ingen andres.
Det er en kombinasjon av mange ting men summen av alle ting gjør jo at man at man drikker evt ruser seg for å slippe å tenke så mye,flykter fra virkeligheten som det heter.
Men da er det nok bedre i lengden å dra på seg øretelefonene med lyden av Queen og suse rundt på rulleski 😉 for min del ihvertfall,eller sitta på MIX-kiosken å spille trav og prate med folk når man har fri fra jobb og trening.
Det er ihvertfall ikke noe sjakktrekk å sitte hjemme å tenke og gruble 😉

Jeg er vel såpass oppegående at alle de små tingene som har gjort at summen har blitt litt for stor skal jeg nok klare å fikse……fikser det meste jeg når jeg bestemmer meg for noe……kanskje trenger jeg å prate med noen om et par konkrete ting men det lar seg jo ordne.

Oppi denne avgjørelsen min skulle jeg skulle ønske at noen andre også innså sine problemer ,ingen ting hadde vært bedre enn det.

Hva gjorde at jeg tok avgjørelsen om alko-kutt?
Jeg har jo skjønt selv at det ikke var bra,men til tross for det fortsatte jeg.
Når søstra mi gjentatte ganger sa hu var bekymret,da skjer det jo noe oppi hue og når en tidligere rusmisbruker ganske tydelig sier i fra ……..ja da kan man kanskje ta signalene alvorlig.
Ingen har bedre greie på rus enn tidligere misbrukere.
Hjelper lite å ha studert på universitet og høyskoler hvis man ikke har erfaring om sånne ting,så det var med stor glede jeg tidligere i år så at Modum kommune hadde ansatt en tidligere rusmisbruker for å hjelpe til med behandling av nettopp rusmisbrukere………men de burde vært mange fler.

Men uansett, takk til de som turde å si i fra 😉


Sånn var det………en ærlig blogg som dette skal være.

Men en ting: Hvis folk ser at jeg kjøper ØL på butikken eller ei flaske vin på polet……..slapp av det går helt fint 😉