Det er jo deilig når det er 8 varmegrader 8 januar,t.o.m jeg syns det er helt topp.

Men for skisporten er det jo ikke bra på sikt.
Om 4 uker er det NM på ski på Konnerud og jeg veit åssen det er ,vi hadde dårlige snøvintere før også og da …..hva gjorde vi da???
Jo,enten fant vi bekkedrag eller skogsbilveier som hadde ligget litt i le av sol og vind og på den måten klarte vi å gå på ski så å si hver dag…….men en måtte bruke hue.
Et par sesonger kjørte jeg t/r Ringkollen så å si daglig for å trene,der var det alltid perfekte forhold……på den tiden var Modum kommune helt ute når det gjaldt løypekjøring ,Norefjell var også helt ute og kunstsnø fantes ikke på Simostranda eller andre nærliggende skiområder……….Veit egentlig ikke om det fantes i det hele tatt på begynnelsen av 90-tallet……
Men for all del ,jeg skjønner frustrasjonen til dagens skiløpere på senior- og juniornivå..……..mitt råd er til de som «satser» ….gå 2 renn i helgene og gå på ski det dere får gått på ski om så dere må stake på et vann eller gå ei løype på 1km……….Alle tåler 2 renn i helgene hvis de er rimelig greit trent. Og konkurranser er den eneste mulighet til å bli bedre,det handler ikke bare om det fysiske men vel så mye om det psykiske.

Jeg ble spurt i går om jeg hadde noen renn-planer for vinteren…….og sannheten er som jeg sa…….mange ganger når jeg trener får jeg lyst til å gå skirenn,formen i forhold til alder tilsier at jeg absolutt burde gått skirenn,men når jeg begynner å tenke på alt det rundt» skier som er bra nok,skipreparering,milvis med bilkjøring til og fra renn » nei da mister jeg lysten………Hadde jeg bare kunnet stilt meg opp på startstreken uten noe styr på forhånd,så ja…..da kunne jeg gått og det hadde sikkert vært kjempemoro…..men nei joggesko og løp på beina er i så måte mye enklere.

I dag har jeg ihvertfall løpt en tur i strålende solskinn og 8 varmegrader og jeg syns det er kjekt selv om det er «et eller annet som ikke stemmer»med formen……..
Litt stressa oppi hue ble jeg også når søstra havnet på sykehuset i går og blir liggende for videre undersøkelser……ikke noe farlig,men det ække no kult.

Nå drar jeg «på jobb» ,dvs jeg tar med en jeg er fritidskontakt for på Gym2000 og trena styrke…….