1 MAI er jo arbeiderbevegelsens internasjonale dag og siden 1890 har jo denne dagen vært viktig for de fleste land .
Alle vet vel hva 1 mai betyr og hva arbeidersamfunnet har fått til oppigjennom årene så jeg lar den ligge……regner med det blir skrevet mer enn nok om denne dagen i dag.
Det handler om fellesskap ,likeverd og respekt.

Men mitt spørsmål er som følger,er folk like opptatt av denne dagen i dag som f.eks på 70-tallet?

I noen kretser ja,men blant den alminnelige Nordmann virker det som de fleste ikke bryr seg og det kunne jeg vel egentlig se i dag da jeg gikk 52km på rulleski og så hvor få som flagget på denne offisielle flaggdagen.
At det kun var 1 flagg å se fra Haugfoss ,over Vestre Spone og til Snarum var kanskje ikke så rart da det stort sett bor bønder i dette området,men ellers også var det glissent med flagg…..overraskende glissent…….mulig corona-restriksjonene hadde noe med dette å gjøre ?
Har 1 mai utspilt sin rolle?
Det har ikke jeg noe svar på ,men mitt engasjement ligger vel på gjennomsnitts-Nordmannen sitt engasjement…….registrerer dagen men ut over det bryr jeg meg ikke noe spesielt.
Men jeg hadde sikkert gjort det hvis jeg levde for 100 år siden eller før 1919 da 8-timers-dagen så sitt lys…8 t arbeid,8 t frihet og 8 t hvile .
Mitt engasjement går mer på lokalt konkrete saker og det har lite med arbeidersamfunnets bevegelse å gjøre.


DAGENS TRENING.
Ikke så veldig spennende,som sagt gikk jeg 52 km på rulleski og det var helt greit selv om jeg skulle heller løpt 15km på beina, men valgte å være forsiktig med en achilles,så får vi se i morra.
Har nok restriksjoner som det er i forhold til kropp og helse så jeg trenger absolutt ikke å få en skadet achilles nå når det nærmer seg sommer ,det handler ikke om å bli verdensmester i noe,men om livskvalitet 😉

Hadde egentlig tenkt en litt annen runde,men pga overraskende stor bil-trafikk valgte jeg en annen rute nærmest fritt for biler……