VÆRT EN FANTASTISK FLOTT DAG FOR MEG.
Først sov jeg i 10 timer,deretter var jeg vitne til at Bolsjunov vant 15km skate enkelstart ,så klinker Jessica Diggins til å slår Johaug og resten ev verdenseliten i 10 skate enkelstart og så har jeg ei kjempebra treningsøkt i på det meste minus 23 grader ………akkurat som jeg hadde håpet på.

LANGRENN PÅ TV.
I dag hadde jeg mulighet til å se dette direkte,gadd ikke stresse ut å trene,så må jeg jo si at det var med litt skadefryd at jeg så Bolsjunov tok seieren.
Han har fått veldig mye «pepper» siste uka ,mest fra folk som ikke kjenner til langrennshistorien og som i beste fall ikke liker utlendinger, for selv om man ikke skal slå etter andre med staver har dette skjedd mange mange ganger før og mange ganger har Nordmann vært involvert uten at det har skapt de største overskrifter.

Men for all del,jeg syns det er en fryd å se Kruger skøyte og har stor sans for Sjur Røthe…….få går bedre teknisk enn de to sistnevnte,men den råskapen Bolsjunov viser ,den digger jeg.

Jessica Diggins er et kapittel for seg selv.
For det første har hun en historie som gjør hennes prestasjoner mye større enn de egentlig er.
Hun har alltid vært rask ,hatt god teknikk spesielt i lett terreng og nedoverbakker,men denne sesongen har jeg sett at hun har blitt vesentlig bedre i skate i bratte motbakker og har hevet seg betraktelig i klassisk stil,så det var veldig moro at hun vant i dag.
Atpåtill i det jeg kaller langrenn……nemlig enkelstart der kapasiteten kommer til sin rett.
Så kan Johaug si at kroppen ikke var 100% ,men ser vi på tidene i forhold til de andre tror jeg nok den var ihvertfall 99%
Gledelig at Ragnhild Haga synes å være tilbake mot toppen.


UT PÅ TRENING MED KLARE MÅL.
Skulle skøyte en gitt distanse hvor første 15-17km skulle være halvharde med en hard avslutning i håp om å ta et stravasegment.
Ble fort usikker på dette segmentet når jeg kjente hvor trått føre var,å gå halvhardt derimot klarer man jo uansett,det er jo bare å ta i litt ekstra det 😉
Og heldigvis for meg har jeg null problemer med lungene uansett hvor kaldt det er,man blir riktignok fortere sliten i minus 20-23 grader,men ……..
Alt gikk bra,men ja det var litt småkaldt på fingrene i de kaldeste «hølene» langs Vesle Vindsjø og på flatene før Nygårdshøgda,men ingen forfrossende fingre eller tær,så da er jo alt bare bra(går forresten alltid uten sokker i skiskoa i skate)

Bildene under viser «buff» foran munn,det er kun i bruk i de partiene jeg ikke puster no særlig,på flater og i nedoverbakker.
merker at buffen reduserer luftinntaket i motbakker,så siden jeg tåler kulde blir den skyvd ned når je skal «puste».

SÅ HAR DET SOM VANLIG BLITT LITT SKYPE MED DATTERA OG I DAG OGSÅ YNGSTE SØNN ❤


DA FÅR EN KANSKJE SE LITT HÅNDBALL ELLER HØRE PÅ MUSIKK FREM TIL EN NY NATTEVAKT.


SÅ FÅR VI SE HVA LØRDAGEN BRINGER,HAR EN PLAN MEN VET IKKE OM JEG FÅR DET TIL 🤔

HA EN FIN FREDAGSKVELD.