Noen ganger,eller egentlig veldig ofte får jeg et behov for å utfordre meg selv på ulike ting……..det kan egentlig være alt mulig rart,men mye handler om fysisk aktivitet.

Som i dag hvor jeg fikk lyst til å teste løpsteknikken i utforrbakke……..ikke veldig spesielt å løpe 15minutter utforr,men i dag var liksom det en utfordring.
Jeg var jo rimelig god i nedoverbakker før i tia,så artig å se hvor langt bak jeg er meg selv…..og ja vi snakker nok dessverre om 30sek pr km minst…..men men er mulig å forbedre dette utover sommeren 😉 Artig med utfordringer.Fikk forespørsel her om dagen om å bli med på en lang rulleskitur,dvs rundt Tyrifjorden
Er vel 11-12 mil hvis man går de lengste veiene……..men jeg har gjort det før og det er liksom ikke noe gjevt oppi hue mitt lenger………..det gir meg ingen ting.DEN MEST UTFORDRENDE RULLESKITUREN SÅ LANGT MÅ JEG SLITE FOR Å OVERGÅ.
For nøyaktig 4 år siden tok jeg på meg rulleskia i Stavanger,med det mål for øye om å STAKE til Flekkefjord den såkalte kystveien/Nordsjøveien) hvor de 2 eldste sønnene var på fotballturnering.
Det var 25 grader i Stavanger når jeg startet og jeg elsker jo varme,så det så jeg bare på som positivt.
Det gikk fort og lett ned til Egersund og etter 5 timer passerte jeg 100km……det er en snittfart på 3min/km…….det er bare å prøve for de som vil 😉
Jeg gikk med en Swenor-type med litt bredere hjul enn de mest vanlige såkalt fibreglass-skiene……..husker ikke navnet …..men tror de het Fine-step.SÅ BEGYNTE TUREN FOR ALVOR.
Jeg studere jo aldri noen kart før jeg legger i vei på «ekstreme turer» det skaper bare en eller annen forventning enten av positiv art eller av frykt,og hadde jeg studert kartet før denne turen veit jeg ikke om jeg hadde i det hele tatt forsøkt å gjennomføre den.

Fra Egersund til Hauge i Dalane begynte så smått stigningene og i og med det var 30 grader bestemte jeg meg for å ta et bad i ei elv……..ble 4km omvei,men det er jo ingen ting når man skal gå 150…..


Så langt gikk det lett,men det jeg nå ikke visste var at jeg skulle måtte over 3 «fjellpass» og med min ide om kun staking ble det tungt ja…….
Men for en natur…….Jøssingfjorden…….det var tungt opp til toppen fra Hauge i Dalane til utsikten over Jøssingfjorden og jeg måtte jogge nesten helt ned til fjorden pga ekstreme bratte og svingete veier…….men for et syn en fikk når en stod på toppen og så utover .
For de historieinteresserte er Jøssingfjorden best kjent fra andre verdenskrig da Britiske styrker 16 februar 1940 tvang det tyske krigsskipet Altmark inn den trange 3km fjorden og befridde britiske krigsfanger som var ombord på skipet.
Jøssingfjorden fikk også dengang sitt navn…….»jøssing» som er en betegnelse på engelskvennlige,antinazistiske Nordmenn.Vel nede ved Jøssingfjorden var det noen hundre meter med småkupert terreng før neste fjellklatring begynte………over mot Åna-Sira….11km……


Vel nede i Åna-Sira stoppet jeg på en butikk og fikk i meg en IS og litt drikke før neste klatring …….husker det var fryktelig bratt og svingete og jeg måtte jukse en liten kilometer med fraspark 😉 arma begynte å bli litt seige.


Fra Åna – Sira til Flekkefjord var det kun 18km,men det var de lengste 18km jeg noen gang har gått…….det var opp og ned og hver stigning føltes som et fjell,selv om det i realiteten bare var kanskje 4% ……….husker eldste sønn ringte å spurte hvor jeg ble av …….da var jeg på vei ned fra Langevatnet ……..
Kilometerene var nok lengst fordi jeg visste at sønn min ventet på meg for selv om jeg begynte å bli sliten,var jeg ikke SÅ sliten.

11timers tur……..10 timer effektivt ,en tur jeg i etterkant aldri ville vært for uten.
Mange ville hatt problemer med å sykle denne turen og t.o.m ville noen blitt slitne av å kjørt den i bil.


25-30 varmegrader,utfordre kroppen , ikke minst hode,men kroppen er jo bygd for å være i bevegelse .
Spektaktulære opplevelser og så fotballturnering i 30 varmegrader neste dag……..fantastisk.HVA BLIR NESTE UTFORDRING PÅ RULLESKI???
Jeg har en plan,det dumme er at jeg veit åssen terrenget er og det setter en liten stopper,men en dag finner jeg plutselig på noe sprøtt igjen……vær sikker 😉

Men det blir ikke i dag ….nå blir det en kort bedagelig tur på rulleski siden sola titta fram 😉