17ÅR FOTOGRAF ODD FLATTUM

SIDEN JEG VAR 15ÅR KAN JEG MED 99% SIKKERHET SI AT JEG HAR GÅTT PÅ RULLESKI ELLER SKI HVER ENESTE UKE.
Det blir 40år det , ca2080 uker og jeg tør ikke tenke på hvor mange timer eller kilometer det har blitt.
Men det er mange timer ,veldig mange……..

Før i tiden hadde en ikke oversikt på hvor mange kilometer eller meter man løp,da løp man etter timer og minutter og noen få ganger etter kilometertider.
I 2021 får man alt ned til antall meter og om det er bra eller dårlig kan vel diskuteres.

Jeg gikk mye fortere på rulleski på 90-tallet enn jeg har gjort de siste åra,det ser jeg jo på rundene jeg går men det verste av dette er at jeg jo ser jeg går rimelig fort i forhold til mange som i dag satser på langrenn .
MEN NOK OM DET…….EN TID FOR ALT.


NÅ ER DET 3 UKER SIDEN MIN SISTE RULLESKITUR OG SAVNER JEG DET? NEI ABSOLUTT IKKE.
Mye mer moro å løpe på beina og for en som kun trener av gammel vane og innimellom får sånne rare tanker oppi hue at en skal prøve å løpe fort på beina igjen,i den grad en kan si at jeg har løpt fort,noe jeg ikke har nasjonalt sett.

OM EN TIMES TID SKAL JEG UT PÅ EN RUNDE I FLANNUMSMARKA MED JOGGESKO.
Dette er samme runden som jeg som 16åring løp min første tur over 1t sammenhengende ,en langtur som jeg da brukte over 2.5t på og sprakk som en sekk siste 7-8km.
Den ble i sin tid kalt 2.15-runden men sannheten er vel at vi løp den på rundt 2t
Hvor lang den er????
Ingen anelse ,men det vet jeg i kveld for i 2021 løper man jo ALLTID med ei eller annen klokke aller en app som måler det meste……er vel snart bare surstoffmetningen og insulinnivået det ikke måles.

Etterhvert har jeg vel løpt denne runden godt over 100 ganger og det ble om å gjøre å sette perser hver gang man løp alene……og den stoppet vel på 1t46min,men det var vel kun en gang og de fleste alene gikk mellom 1.50 og 1.55t.
Hvis jeg i dag tar på de letteste skoa jeg har å dunker til fra start ,så kommer jeg ikke til å være i nærheten av den tiden.
Da må jeg passere Abelone på under 25minutter fra skytterbanen og det er jeg ikke i stand til i 2021 dessverre.
Så blir nok kun en rolig tur godt over 2t ,med stri bekker,våte myrer og sikkert kalde føtter etterhvert,men men det er jo ikke første gangen.

TILBAKE TIL RULLESKI.
Utviklingen har vært stor ,men når det gjelder skøyterulleski har jeg aldri gått på bedre utstyr enn de på bilde.
Eneste problemet med de var at gummien løsnet innimellom,men de var veldig gode å gå teknisk på………syns jeg.HA EN FIN ETTERMIDDAG OG DET ER IKKE FARLIG Å BEVEGE SEG UTENDØRS SELV OM DET BØTTREGNER OG BLÅSER 😉