Ble satt historie i hopp-bakken i dag.

BEGYNNE MED DET SISTE FØRST.
Juble for Norge på dagens 15km skate og det er jo en glede å se at gode gammeldagse skiløpere med høyt O2 og god utholdenhet vinner VM-øvelser.
Overrasket over 2 ting,at Bolsjunov virka sliten og aldri egentlig var på hugget og at Amundsen tar bronse.
Trippel Norsk er selvsagt bra for Norge og hadde vel ikke trodd at andre enn Bolsjunov kunne hindre Norsk dominans siden de andre Russerne virker å ha bomme med VM-formen.Historisk dag fordi kvinnene endelig fikk delta i VM HOPP STORBAKKE.
Hvordan det gikk vet jeg ikke akkurat nå,tror faktisk jeg skal se det i opptak.
Men det var på tide at kvinnene også fikk være med.

Husker for mange år siden jeg var i Vikersundbakken for å se skiflyvning,som jeg var hvert år det ble arrangert når jeg var yngre ,og USA hadde hoppere med,det endte med trynings og ambulanse ihvertfall 2år …..så det har vært direkte diskriminering av kvinnlige skihoppere i mange år og en av de verste i så måte var Torbjørn Yggeseth,merkelig nok,en mann som skulle ha greie på skihopping,men her var det tydeligvis andre ting som var viktigere.
Men uansett ,nå er de ihvertfall med i STORBAKKE i VM og de bør også få muligheten i skiflyvning for de nesten alle er vel bedre trent enn mannlige hoppere fra USA var på 70 og begynnelsen av 80-tallet.

Ellers fant jeg ut at det var sending fra junior VM i skiskyting i dag,så da ble treningsturen utsatt for å få med meg Hedda Thoresen Bolstad……..
Prata endel med mora i går kveld,eks landslagsløper Synnøve Thoresen(nå Bolstad) og som hun sa,ikke helt på plass verken skyte- eller langrenns-messig,men det må læres å delta i mesterskap.
Tipper Hedda kommer sterkere tilbake, for jeg regner med at plasseringen 50,31 og 39 var litt under det hun hadde håpet på. -Men men ,en erfaring rikere 👍
Morsomt å følge lokale utøvere som tør å satse.

Hjem å trene skyting Hedda 😉MIN DAG HAR VÆRT KJEDELIG EGENTLIG.
Ikke helt i form,tett i brystet og generelt slapp,men men er vel gjerne sånn når man har et virus i kroppen og må vel være fornøyd at dette viruset verken er covid-19 eller et mutert covid-19-virus,men et vanlig forkjølelses-virus.

ETTER Å HA SETT PÅ SKISKYTING FOR JUNIORER OG VM 15KM DRO JEG PÅ ØSTÅSEN FOR Å GÅ PÅ SKI.
Eller GÅ er vel feil ord,stod og staket i litt over 3timer.
Ikke så glad i staking og ække noe god til det heller,men for å ikke provosere et tett bryst var jo valget enkelt når jeg først skulle gå på ski,staking for meg er LAV puls ,er såvidt det slår 😉
Er jo en sånn øvelse jeg kan drive av med timesvis uten at jeg egentlig merker at jeg har trent……men men fikk frisk luft om ikke noe annet.

FREMDELES GODT MED SNØ I FINNEMARKA/ØSTÅSENHadde booket en TABATA-time etter skiøkta men valgte å avbestille nettopp for å ikke få høy puls,orka ikke tanken på spensthopp 😂
Tok litt enkel stuegulvs-styrke i ca 50min i steden.

DA SKAL JEG RETT OG SLETT SE PÅ VM SKIHOPP FOR KVINNER FØR JEG SIKKERT ETTERPÅ SVITSJER OVER TIL ENTEN YOU TUBE ELLER NETTFLIX .

HA EN FIN KVELD.