Torsdag kveld skøyta jeg rundt løypene Hestås- og Hovlandsfjell og til å begynne med var det veldig rufsete forhold.
Så opptaget jeg etterhvert at noen var ute og preparerer nye løyper.
3 scootere med maskinfres,sporkall,harv og det som trengtes til å få gode løyper for de som ønsket seg en tur på ski i dag.
DET MÅ VI SOM ER GLADE I Å GÅ PÅ SKI BARE «TAKKE OG BUKKE» FOR.

MED KULDEGRADER OM NATTA OG SNØ SOM ER OMDANNA FRA FIN TIL GROV BLIR DET FLOTTE FORHOLD.
Man kan jo velge om man vil starte dagen tidlig og gå i harde isete løyper,eller vente til litt utpå dagen hvor man får et lite «slush-lag» på toppen.
Jeg anbefaler det siste for de som vil ha en god opplevelse.
Jeg velger alltid siste løsning for da blir det lettere å få feste,litt tyngre å gå og føler jeg får meg igjen for skituren.

Og samme er det hvis man skal skøyte…….mye lettere å gå stødigere og mer teknisk med et lite styrelag på toppen……så får man heller drite i kilometertider og strava-rekorder 😉

STARTA CA KLOKKA 12 OG DET VAR MIDT I BLINKEN.
Litt slush på toppen,ok feste og helt grei glid.
Målet var å gå 3 runder a ,tror det er 12.5km, litt halvhardt pluss da strekningen opp og ned fra parkeringen ved Heggesjøveien.
Det gikk veldig bra og så rakk jeg jobben også ,akkurat 😉 godt planlagt.

Når jeg var aktiv hadde jeg «100» ulike klistertuber,nå har jeg 2 BLÅTT OG UNIVERSAL,og mer trenger man faktisk ikke,kanskje hadde det vært i dag greit å «prikke inn»,som vi sier litt rødt ,men strengt tatt ikke nødvendig.

Hvis man ser på klisteret på bildet,er det litt nuppete,og akkurat sånn skal det være,da har man feste uten at det iser,er klisteret derimot helt blankt etter en har gått 10-15min fester det ikke i snøen og man bruker ikke «varm nok» klister da vet dere det 😉
Er det IS i klisteret bruker man for mild klister og det vil lugge i snøen og være irriterende å gå på ………dagen smøreopplæring 👍


KANSKJE VAR DETTE SISTE SKITUREN FOR SESONGEN?

I helgen blir det jobb og forhåpentligvis reker jeg meg opp på morran for en løpetur lørdag og søndag 🏃‍♂️ sannsynligvis gjør jeg det.
Så håper jeg at snøen ligger litt til på Øståsen slik at det går ann å ta seg noen turer utover neste uke også,men på denne tiden vet man aldri…….plutselig kan det være over……

HA EN FORTSATT FIN PÅSKE OG EN GOD HELG.