I dag har vi vært vitne til en fantastisk spennende håndballkamp i EM`s semifinale mellom Norge og Kroatia.
Etter 4 ekstraomganger dro Kroatia seieren i land,fortjent ….like fortjent som om Norge skulle stukket av med seieren, for kampen stod og vippet i 80 minutter.


Jeg ble jo glad når Kroatia vant og mange spør seg .Hvorfor det???
Svaret er at jeg blir provosert av journalister som hauser opp Norske lag,denne gangen håndballlandslaget for herrer uten å se seg rundt og faktisk forstå at det finnes andre land hvor Håndball ikke bare er en tradisjon,men at det er en tradisjon å være gode.
Etter 3 kamper kunne man lese at «Norge går for gull» og «Hvem kan hamle opp med Sagosen og co»………svaret fikk vi i dag…….

Kroatia var tidligere en del av Jugoslavia og de var ikke til å kimse av i håndball,faktisk en av verdens beste håndballnasjoner på herresiden .
Kroatia er et land hvor ballidrett er stort og de er også veldig gode og mye bedre enn Norge i både fotball,basketball,undervanns-rugby, og volleyball………de har vært i finaler mange flere ganger enn Norge i håndball for herrer…..Hvor mange ganger har Norge vært i en finale????

I Kroatia bor det rundt 4 millioner mennesker,altså litt færre enn i Norge.
Hovedstaden heter Zagreb .

De er et mye fattigere land enn Norge ,faktisk kun nr .47 på verdensrankingen…..Norge er nr.2 …..

Så egentlig burde Norge vært overlegende Kroatia i samtlige idretter,men de er jo ikke det og da forundrer det meg at Norske journalister ikke klarer å være seriøse……..seriøse i den forstand at de er realister mer enn optimister.
Media har mang en gang gjort at jeg misliker lag som jeg egentlig burde like,men opphausing og lite forståelse gjør at jeg da heller i motsatt retning enn det jeg kanskje burde.

Jeg bodde 13 år i Stavanger og Viking burde jeg egentlig holdt med som fotball-lag,men fikk de «oppi halsen» mest pga media ,men selvfølgelig også pga trenere/ledere og spillere som ikke opptrådte som profesjonelle,men som mente de gjorde det.
Men nå hvor Viking har fått en annen ledelse,nye trener med jordnære og toppidrettsrelaterte holdninger som tydeligvis er overført til spillerne ,samt at journalistene er litt mer moderate……syns jeg det var strålende at de vant Cup-finalen……….Og jeg gledet meg for hver seier de tok i eliteserien.
Litt av mitt hjerte ligger tross alt i Stavanger.


Og det med holdninger både på spillersiden og trener/ledersiden syns jeg er et problem i Norsk lagidrett,spesielt fotball.

Jeg har sansen for Mjøndalen FK som med få midler klarer å karrre seg fast i eliteserien,men samtidig når treneren uttaler at de kun trener 1 gang pr dag,så setter jeg et spørsmålstegn ved seriøsiteten………og for mitt vedkomne da,så forsvinner interessen.
Ada Hegreberg trente 3 ganger daglig når hun kom til Borussia Dortmund,akkurat den mengden jeg alltid har ment at fotballspillere bør ligge på fordi fotball er en kompleks idrett,på lik linje med andre idretter som trener 3 ganger daglig.

For å bli ferdig med Norsk herrehåndball da,så all ære til Christian Berge og den innsatsen han har gjort med Norsk herrehåndball……..egentlig begynte det vel med Gunnar Pettersen (1989-1994) ,men så gikk det noen år med litt svakere trenere (Madsen,Rimanic,Magnusson) før Pettersen igjen overtok i 2001 og hadde stor fremgang som ble ivaretatt av Robert Hedin i 2008 før Christian Berge løftet Norge opp i verdenseliten i 2014………….
Så selv om jeg liker damehåndball bedre,så syns jeg det er flott at Norge har blitt også en Håndballnasjon på herresiden.

Og jeg står gjerne på tribunen og heier på Norge ,men jeg har aldri hatt den store Nasjonalfølelsen……for meg har prestasjonene vært det har heiet frem uavhengig om det er Nordmenn,Russere,Kroatere eller andre…….

Under fotball – VM sist …..hvem var i finalen da??? Jo Kroatia mot Frankrike og jeg heiet på Kroatia fordi …..de har en spiller med navn Luca Modric……en kunstner med ball og et blikk for spillet de færreste kan måle seg mot 🙂

Får håpe Norge tar bronse da……..At Mjøndalen FK begynner å trene 2 ganger pr dag og at Journalister blir flinkere til å se og skrive med hjernen i steden for med hjerte 😉

Ha en fin kveld 😉