For andre gang i mitt liv har jeg blitt sendt til sykehus akutt hvor det var mistanke om liv og helse,og ut i fra mine erfaringer er det helt umulig å være negativ til den tjenesten Norsk Helsevesen utfører.

For 5-6 år siden møtte jeg opp på legekontoret i Stavanger sentrum med press i brystet etter at jeg hadde gått på rulleski til jobb.
Forklarte situasjonen,fikk så spørsmål om noen i familien hadde tilfeller med hjerteinfarkt hvorpå jeg fortale om min far som døde akutt 46år gammel.
Det legen gjorde da husker jeg godt…….strakk hånda etter telefonen ,ringte 113 og så «innleggelse,mulig hjerteinfarkt,haster» .
Da var det ikke noe kjære mor,ambulansefolkene kom inn med båre og selv om jeg påstod jeg kunne gå måtte jeg pent legge meg ned og ble så kjørt i hui og hast til Stavanger universitetssykehus.
Lå der i 2 døgn etter å ha blitt undersøkt fra topp til tå uten noen tegn til noe galt med hjertet bortsett fra rytmeforstyrrelse som er ganske vanlig for mennesker som har trena så mye og så hardt som meg i mange år.

På mandag ringte jeg legevakten og fortalte at jeg de 4 siste ukene hadde hatt jevnlige smerter i brystet etter trening ,forskjellen fra de foregående dagene var at det «ikke slapp tak» ….fikk så spørsmål om familiehistorikk,nevner igjen faren min og tar med onkelen som døde 60år gammel av hjertet.
Ingen flere spørsmål,annet enn «du skal ikke kjøre bil,har du noen som kan kjøre deg?,kom så fort du kan»
Søstra kjørte meg opp,og på Ringerike sykehus stod personell klare til å ta meg i mot.
Snakk om å bli tatt på alvor.
(skrev mye om dette på facebook tirsdag)
Og all personell,så hyggelige,imøtekommende og dyktige………ikke det at det er morsomt å ha et jævla press i brystet,så mye at 5 sprøyter med morfin pluss 1000mg paracet x 5 utover natta heller ikke tok knekken på all smerten.
Men man føler seg ihvertfall trygg 🙂Etter et langt døgn ble jeg omsider rundt klokka 1600 utskrevet men med klare beskjeder i hånden……..
For meg som verken liker medisiner eller å ta det med ro var beskjedene litt kjedelige,men men man får vel høre på ekspertisen.


Så siden jeg har skrevet at jeg ble innlagt så kan jeg jo følge det opp utover.

I dag onsdag 15 april stod jeg opp klokka 1130 og hadde da sovet i 12-timer,ikke så rart etter 42-timer uten søvn.
Merker fremdeles press i brystet men ikke på langt nær så mye som på mandag.
Skal nok ut å trene i løpet av dagen,noe jeg egentlig ble bedt om å fortsette med dog med mindre belastning og kortere økter enn jeg vanligvis bedriver.Rapporten fra hjertelegen var som følger:
«Vi har ikke påvist hjerteinfarkt eller feil i hovedpulsåren.
Vi har også utført arbeids-EKG uten antydning til dårlig blodtilførsel til hjerte,men pga hyppige ekstra hjerteslag,henviser vi deg til CT undersøkelse av hjerte ved Bærum sykehus»

«Vi har utført en ultralyd av halsen og ser glatte fine halskar med noen enkelte plakk.Det er en indikasjon derfor,og m.h.t til din familiehistorie,til å starte med kolestrolsenkende medisin. Dette for å forebygge utvikling av hjerte-/kar sykdom»

«Det er observert overraskende høyt BT(blodtrykk) m.h.t din fysiske aktivitet.
Det ble også tatt stoffskifte-prøver som viser at du muligens har lav stoffskifte.
Derfor anbefales 24-timer BT-måling ,samt kontroll av stoffskifte hos fastlegen innen 2 uker»

«Det anbefales også at du tar det litt mer med ro med trening.
Det er viktig å spise mange små måltider regelmessig.
Ved forandring i helsetilstanden,økende brystsmerter,tungpust eller endring i allmenntilstand må du ringe 113 umiddelbart»Personlig er jeg mest opptatt av blodtrykket,det var en nedtur ,det må jeg si.
Å være i så god form som meg i en alder av 53 ,trene så mye og alikevel ha et altfor høyt blodtrykk ………den vakke grei .
Jeg veit jeg ikke har levd som en asket i det siste ,men allikevel…….levde jo som en asket de første 52åra ……..

Jaja sånn var det …….fortsettelse følger 😉

Blir overveldet over alle som bryr seg,det viser jo at JA FOLK BRYR SEG.

Stor takk til søstra Eli som satte seg i bilen og fikk meg til sykehus ganske så kjappt og til Martin Røste som kom å henta meg og til alle dere som sender meg meldinger og spør åssen det går og ønsker meg lykke til.

Men jeg må understreke at det er mange som har det mye værre enn meg og som fortjener mye større oppmeksomhet enn meg hvis de ønsker.
Jeg forteller bare åssen jeg har det og har null problemer med det,jeg forteller alt, og er selvfølgelig glad for alle som bryr seg.

Ha en fin dag.

Og husk selv om skoler og barnehager snart åpner dog litt forsiktig gjelder fremdeles alle andre regler og retningslinjer i forhold til corona-viruset.
Lett å tro at corona-faren er over når man lemper litt på enkelte tiltak,men fremdeles blir mange smittet i Norge hver dag og mange blir innlagt på sykehus så situasjonen er som den har vært siden utbruddet i Norge.
Vask hender,hold avstand og følg råd fra helsemyndighetene 😉

«Gammelt» bilde fra Strømstad.