Jeg syns jeg selv var veldig egoistisk i mange år når jeg prøvde å trene og leve for å bli best mulig til å gå på ski og som treningsnarkoman i ettertid har jeg sikkert opptrådt egoistisk i mange situasjoner som dessverre kanskje har gått ut over noen ,men jeg tør å påstå at det er ingen ting i forhold til det vi ser i disse dager etter at vi fikk masse påbud og henstillinger i forhold til det å ikke utsette andre for fare ved å selv bli smittet av corona-viruset og så overføre det til andre.
Hva fikk vi beskjed om???
1.De som er i karantene skal forbli hjemme innenfor de 4 vegger.
2;Hyttefolk ble oppfordret til å IKKE dra på hytta for ikke evt å spre dette viruset rundt omkring.
3.Vi skal holde oss ca 1 meter fra andre mennesker når vi er i samme rom som andre.
4:Vi skal ikke hamstre mat nettopp fordi en ikke skal skape køer og trengsel i butikker samtidig som det faktisk er nok mat til alle og det kommer det til å være.

HVA SER VI?
Folk er spik spenna gærne………aldri har det vært så mange mennesker innenfor dørene på butikkene på så kort tid.
De krangler om dopapir,kjøttdeig,boksmat,definfeksjonsmiddel mm, og oppfører seg som om verdens undergang var nærstående…..1 meters avstand har de glemt for de hiver seg over hverandre for å karre til seg den siste grønnsaksblandingen i frysedisken eller de siste rullene med dopapir,smittefare er helt borte og tanken på at de kanskje kan utsette andre mennesker for fare er totalt fjernt for her handler alt seg om MEG-SELV .
Hyttefolk kjører i kø til fjellet visstnok like mye om ikke mer som i ei vanlig helg uten corona og attpåtil hører vi om folk i karantene som rett og slett bare driter i det……
Hva faen skjer???
Og i samme åndedrag klarer de å lire ut av seg «vi må ta vare på hverandre».

Hvorfor er det så vanskelig å innrette seg etter enkle henstillinger?? når resultatet kan bli at vi overfører smitte til folk som rett og slett kan dø av dette viruset………
Hvorfor blir det hamstret do-papir??? skal folk bare sitte inne spise boksmat og drite??? Gud a meg hvor mange egoister vi har i detta landet……man tror det ikke før man får se det……..Det var dagens utblåsning.Når det gjelder meg selv i dag har jeg JA vært på KIWI 2 ganger…….men nei jeg har ikke hamstret …….først før jobb for å ha noe å «bite i» på jobben og så mens jeg var på jobb for å kjøpe et par ting for han jeg var hos…….tok også sjansen på å besøke min mor før jobb……..men nei jeg har ikke utsatt noen for noen fare og kommer ikke til å gjøre det heller.

Ellers har jeg hatt en fin skitur i Finnemarka….eller fin og fin……jeg bare gjorde det jeg hadde på planen ….stake 3-4 timer….det ble 3.5t ,2cm nysnø,kuldegrader og fint vær ,men litt mye vind kanskje.Men etter å ha bodd mange år i Stavanger er vinden på Østlandet det minste problem…….
Så alt i alt var det en fin tur for meg 😉

At jeg brøyta løyper i 3t fordi jeg var førstemann i klassiske sporene og fordi det etter at jeg snudde hadde vinden og nysnøen føyka igjen mestenparten av sporene,det brydde jeg meg ingen ting om og når jeg ikke bryr meg om sånt veit jeg at jeg er i god form 😉

Kom hjem fra jobb for ca 1,5t siden og skal ikke på jobb før tirsdag ,egentlig dessverre for i disse tiden hvor «alt» er stengt og man helst ikke skal gå så mye på besøk,ja da kan det fort bli kjedelig…….men men denne situasjonen går jo over etterhvert som det meste annet.


Nå er det minus 6 grader ute her i Geithus så dagen i morra blir sikkert bra med tanke på skiføret i Finnemarka 😉
Og her nede i lavlandet er det jo vår ,så da bør det bli en dag for enhver smak.

Ha ei fin natt og en flott dag i morra 🙂