HAN VAR EN GOD IDRETTSUTØVER OG VISSTNOK ET STORT TALENT INNEN SKIHOPP,FRIIDRETT OG FOTBALL.
Jeg har jo sett på endel resultatlister fra begynnelsen av 50-åra og fremover i tid og ser jo at han stort sett vant det meste innen skihopping i Buskerud og vet han også ledet Holmenkollrennet etter første omgang på slutten av 50-tallet,dengang skihopping var skihopping hvor styrke og spenst var de avgjørende faktorene.

Har også blitt fortalt at hvis han kunne løpt 1500m så ville han vært en av de beste i 10-kamp i Norge,men fattern eide jo ikke kondisjon….men ja han var jævla eksplosiv helt inntil han døde 46år gammel.
Jeg også var jo veldig sterk,spenstig og hurtig i min ungdom og kan ikke huske at noen holdt følge med meg de første 20-30m av en 60-meter når jeg var sånn 14-15år ,men fattern slo meg på korte spurter.
I Fotball spilte han for Geithus når han var på sitt beste,hvor god han var vet ikke jeg.
Aldri opplevd det,men ryktene sier at det er kun Tom Guldbransen (bukken) som har hatt en skuddfot som var på samme nivå,og de som har fulgt litt med på fotball vet jo hva «bukken» stod for.NOK OM DET.
Var ihvertfall synd han døde så ung. 46år er jo ingen alder.
Jeg er i dag 55år og føler jeg har MYE ugjort,det fikk han aldri oppleve.
Hans foreldre Johan og Olava Hellerud overlevde 2 sønner og de bar preg av det de siste leveårene.


Først fattern i 1983 og så Oddvar (Mr.Vestre Spone) i 1991 hvis jeg ikke husker feil….ihvertfall 60år.
(Thor Håkon Holte overbringte meg den beskjeden husker jeg etter NorgesCup helg i Trøndelag)

Han var også en idrettsutøver dog av en annen kvalitet,men en som var veldig opptatt av å holde VestreSpone IF levende ,spesielt innen friidrett og langrenn.
Gikk masse turenn hver vinter og var veldig opptatt av Holmenkollstafetten og Sæterløpet ,pluss at han var veldig i mot Modum FIK.
Sa NEI til sentralisering av idretten.


Når jeg sier «av annen kvalitet» løp han jo 5000m på grusbane med tøysko på rundt 18-minutter når han var rundt 47-50år……..det var vanlig før det.
Nå er jo 18-minutter for en mosjonist i den alderen nærmest en sensasjon.
Så ting har forandret seg i samfunnet uten tvil.
De 5-6 beste i Norge løper fortere i dag på 5 og 10000m og halvmaraton enn på 70-80 og 90 tallet,men den vanlige mosjonist er ikke i nærheten.Det er de rene fakta .

Jeg løp 10km bane på 34.30 når jeg var 40år og hadde da full jobb ,2 unger og trena ALLTID alene når det passet best ,som til og fra jobb.
Så forresten at jeg ble nr.3 i Stavanger halvmaraton i godt voksen alder på 1.17t som 3 barns-far og full jobb og som sagt alltid alene på treningsturer.

Bare for å nevne det da,onkelen min som ennå lever Ingar Hellerud løp Sæterløpet på 1.20t i tøysko for snart 60 år siden.
Så mitt mål var jo å slå den tiden ,noe jeg vel klarte 3 ganger,men med mye mer trening i kroppen og et helt annet utstyr skomessig.
Men det verste er jo at de skoa jeg brukte på 90-tallet ville vært kvalifisert som ubrukelige i 2021……..
DET ER BARE Å PRØVE Å LØPE SÆTERLØPET PÅ UNDER 1.20T


NÅ DATT JEG LITT UT HER,MEN ER LEI AV Å HØRE AT ALT ER SÅ MYE BEDRE I 2021 MED PULSKLOKKER,TUSENVIS AV UTALLIGE SKOMODELLER , LAKTATMÅLINGER OG «GUD VEIT» HVA DET IKKE ER.FOR DET ER DET ABSOLUTT IKKE FOR FOLK FLEST.
Folk flest også de som trener nesten daglig som mosjonister er i MYE dårligere form i 2021 enn de var på 60-70-80 og 90-tallet.
Som folk i samfunnet for øvrig.
At folk lever lengre i dag har med helt andre ting å gjøre enn fysisk form.

DA FIKK JEG SAGT DET 😉

NEI JEG GÅR IKKE RUNDT OG ER LEI MEG FOR AT FATTERN DAUVA NÅR HAN VAR 46.
Thats life,dessverre.
Så dagen min i dag har gått med til jobb,trening,jobb,trening og snart skal jeg på jobb igjen.

SYREFEST I HOPPANLEGGET FØR JEG TRENA 1T20MIN STYRKE ETTER Å HA VÆRT EN LITEN TUR PÅ JOBB.

SIDEN JEG BEGYNTE INNLEGGET MED FATTERN OG AT HAN HADDE VÆRT 84 ÅR I DAG,SÅ KAN VI AVSLUTTE MED EN LÅT SOM JEG VET HAN LIKTE.

HA EN FIN KVELD.