Har bodd 13år i Stavanger og som en kamerat engang sa «fin by og helt greit å være ei uke på ferie»
Jada byen er fin,det er masse å ta seg til,man har alt man trenger av butikker,sykehus,skoler,jobber,fritidsaktiviteter mm,men faen for et vær……alltid 6-8grader kaldere på sommeren enn på Østlandet,alltid mye varmere om vinteren ….så derfor har de ikke de årstidene jeg liker best,sommer og vinter. Det er egentlig bare en lang høst med en bitteliten vår……..
Hørtes veldig negativt ut? Ja sikkert….,men jeg opplevde det sånn. Og så blåser det alltid.
Men i dag når jeg ikke bor der fast,syns jeg det er trivelig å komme tilbake innimellom ….er jo på mange måter mitt andre hjem og etter 13år blir stedet noe spesielt . Men jeg forstår ikke folk som bor der hele livet.

Det er flott å gå på rulleski ,spesielt utover Jæren mot Bryne og til Viste (Randaberg)
.Løpe er jo også fint rundt Mosvann,Stokkavann,Sørmarka,langs Hillevågsvannet,langs Hafrsfjord og flere steder men problemet er at det så å si kun er harde grusveier og asfalt…….skogskrullen i Stavanger heter Sørmarka,men den er en ferdig med etter en halvtime om man da ikke løper i sikk sakk …..ække som Holleia eller Finnemarka for å si det sånn.

Det mest positive med Stavanger er tilgjengligheten til alt. Skolene er stort sett et steinkast unna,kjøpesentre kryr det av,sykehus var 10min gange fra der jeg bodde(Tjensvoll) og alle idrettshallene var i gangavstand og da snakker vi håndball,friidrett,ishockey,tennis,fotball,bowling,skøyter,turn,kampsport……..og fotballbaner er det «overalt».
Ungene mine har sparket/spiller for Tjensvoll,Viking og Stavanger FK,men kunne like godt valgt Vidar,Madla;Hinna o.a lag fordi det er så kort avstand og det er jo fint. Samtidig som lokalføelsen blir veldig avstumpet,men det er den i ferd med å bli på landet også,så………

Når man trener som jeg gjør og i tillegg jobba i posten blir man veldig godt kjent,så i dag kjenner jeg «hver krik og krok» i Stavanger,Sola,Randaberg og Sandnes.

Joda alt i alt er Stavanger en fin by,hyggelige mennesker(språket blir man vant med etterhvert) og med stor tilgjengelighet til alt man kan ønske seg.
Men det var det været og de årstidene da…..hadde det ennå vært bare sommer 😉