Det siste døgnet har vært for min del preget av uro,håp og fortvilelse.
(detta er ikke noe PR-gimmik fra min siden,det er faktisk sånn jeg har hatt det)

I går kveld hørte jeg et helikopter som sirkulerte rundt i Modum……visstnok i Lier,Sylling og andre nærliggende områder også.

Jeg er oppvokst ved siden av Modum Bad og leteaksjoner har det vært mange av i årenes løp,så jeg antok i mitt sinn at dette også dreide seg om en leteaksjon,noe jeg fikk bekreftet rundt klokken 3 i natt….ei 13år gammel jente var savnet……

13år savnet???? hørtes ikke bra ut…….først tenkte jeg på Ari Behn og vet jo at selvmord gjerne har ringvirkninger og når Ari Behn sitt selvmord har blitt så mye omtalt og veldig mye på en positiv måte,ja da var det det første jeg tenkte på……MEN JEG VISSTE JO IKKE.

At Ari Behn sitt selvmord fikk så mye omtale er nok veldig bra på sikt ,men det kan også bli lettere for de som har den tanken nå i dag,å faktisk gjøre det….dette er enkel psykologi…..

Lå utover natten og tenkte på dette og hele tiden hørte jeg helikopterene fra redningstjenesten sirkulerte …….så ble det stille…….var hun funnet??? sjekket facebook og bygdeposten.no…….ingen info!!!
Ok…..får prøve og sove……2 sovetabletter,3 smertestillende……..og jeg sovna rundt 6………

Våknet klokken 11 av helikoptere og tenkte «faen er hu ikke funnet ennå» og jeg ble lei meg,frustrert og ja jeg begynte faktisk å gråte……jeg har 4 barn selv ….fra 16 til 6……..helvete heller tenkte jeg,hva kan jeg gjøre????

Sjekka litt rundt omkring…..fant ingen info bortsett fra en henstilling fra foreldrene på facebook,hvor de ønsket at alle skulle hjelpe…..JA selvfølgelig…..men hva kunne jeg gjøre????
Lete……var vel svaret....men hva skulle jeg leter etter???
Bortsett fra ei jente på 13år……hadde hun stukket av……hadde hun tatt sitt eget liv…….var hun blitt kidnappet……..skulle hun møte noen som hun hadde hatt kontakt med på sosiale medier????Jeg visste jo ikke,men når foreldrene uttalte litt senere i BP at hun hadde «vært lei seg i det siste» tenkte jeg mitt……..tok på meg joggeskoa og jogga,gikk og løp 30km i de områdene jeg antok var aktuelle,ble mye langs elver for å si det sånn……..men jeg droppa Furumoane som jeg også anså som veldig aktuelle……..grunnen til det var at «der er det alltid mye folk»…….og som sagt er jeg oppvokst ved siden av Modum Bad og folk som har vært «triste som faen» har blitt funnet andre steder enn på Brunesmoane ,så siste delen av turen konsentrete jeg meg om «Kaggen,Hengebrua,Gravfoss og søndre del av Furumo ned mot Drammenselva» ….

På Strava vises ikke de siste 5km pga at batteriet svikta,men det dreide seg om Drammenselva på nedsiden av Furumo-områdene…Nå ble hun om sider funnet på Furumo-områdene og jeg klandre meg selv litt akkurat nå at jeg ikke prioriterte de områdene fordi «jeg kjenner jo hver centimeter av Furumo-områdene,alle stiene,ruinene,lavoene osv osv» Men Ikke sikkert jeg hadde funnet henne for det……..

I skrivende stund er de siste opplysningene at hun er på sykehus «kritisk skadet» ………

Så skriver jeg følgende på facebook rett fra levra som vanlig.
» de som stemte Høyre og FrP kan la vær å «like» denne saken på sosiale medier»
……Bernt Høie ga ikke en krone ekstra til psykisk helse i budsjettet ….og Erna Solberg snakker så varmt om å ta vare på hverandre ,men det hun og regjeringen gjør er det stikk motsatte….Nyttårstalen hennes var en kvalmende forestilling.
FOLKENS…..det er nettopp sånne tilfeller som vi var vitne til i Modum i går og i dag som vi må prøve å unngå i fremtiden «unge mennesker og eldre som sliter psykisk ,men som ikke ser annen utvei enn å avslutte livet selv fordi de ikke blir hørt og sett»
Da må dere ihvertfall IKKE stemme høyre og FrP………
Dere må gjerne stemme Høyre og FrP av andre grunner,men da får dere faen meg holde kjeft når vi er vitne til saker som Ari Behn og andre som har det psykisk vanskelig……..

NÅ VET JO IKKE JEG 100% SIKKERT AT DENNE JENTA HADDE DET PSYKISK VANSKELIG,MEN NÅR EI JENTE PÅ 13ÅR SOM HAR «VÆRT LEI SEG» I DET SISTE DRAR FRA SITT HJEMSTED KLOKKEN 2100 EN SØNDAGS KVELD OG VELGER Å IKKE KOMME HJEM………ja da sier det vel seg selv………Psykisk helse er vi dårlige på i Norge…..og hvorfor? Jo fordi det er tabubelagt å snakke om seg selv og sine problemer……….
Vi får håpe det blir bedre og så får vi krysse fingrene for denne jenta …..som jeg ikke kjenner,men hu bor jo i Modum,så faen heller,må jo stille opp ……