Vel ei uke vinterferie sammen med ungene er noe jeg har sett frem til og jeg tror verken jeg eller ungene har større krav til ferien annet enn det å være sammen og få et avbrekk fra det daglige livet ………
At det tynnes ut med antall unger som vil være med til Modum er vel bare naturlig…….
Dette året er ihvertfall disse på plass og det er hyggelig .

Fredagen startet med en skitur,skate ,i Finnemarka…….1 cm nysnø gjorde forholdene perfekt og jeg gikk ca 36km rolig før jeg dusja og satte kursen for Stavanger i «ny» bil….

NY BIL.
En etterlengtet investering som gir frihet og muligheter.
Jomfruturen er som alle andre jomfruturer,spennende og man vet ikke helt hvor det bærer 😉
Noen ganger må flere jomfruturer utføres før man finner den rette 😉 men denna gangen har jeg hatt flaks ….vel og merke når det gjelder bil 🙂

Bilen var sprek,kjapp og veldig god å kjøre og kjøreturen til Stavanger gikk glimrende til tross for et helvetes møkkavær fra Lyngdal til Helleland,med vind og regn…….men bilen holdt stand og det gjorde sjåføren også 😉

LØRDAGEN STARTET MED LØPETUR.
Mulig jeg er litt spesiell,men jeg trives bestandig best hvis jeg får tatt meg en treningstur før alle andre plikter skal utføres ….treningsnarkoman kalles vel det 😉 og i dag før avreise til Modum løp jeg ca 13km i mye vind og vekslende mellom sol,regn og hagl ……men dette var jo i Stavanger så overraskende er det jo ikke i februar…..ei heller andre måneder 😉
Men alt i alt var det en fin runde selv om jeg ikke var helt fornøyd med selve løpingen…….formen var helt grei men flyten og teknikken var ikke til stede,,,,,men men ……

Etter løpeturen var det å hive seg i bilen og kjøre de 56-milene tilbake til Modum………null problem ,selv om været var elendig fra Ålgård til Kristiansand,men regn,snø,hagl og MYE vind……men 6.5t effektiv kjøretid må man vel være fornøyd med ……
Så tar jo turen litt lengre tid med diverse stopp bl.a den faste på McDonalds i Grimstad……….bensin måtte også fylles og ble positiv overrasket over at prisene i Lyngdal var hyggelige….
Sånn skal det være …bil er det eneste fremkomstmiddelet folk fra distriktene kan benytte .

DOPING OG VM I SKISKYTING.
Jeg begynner å bli rimelig lei all dopingspekulasjoner av ikke-skandinaviske løpere……..og i den forbindelse vil jeg trekke frem Synnøve Solemdal som i dag gikk mye fortere enn hun har gjort tidligere denne sesongen og på standplass var hun også mye mye bedre enn tidligere denne sesongen……..
Jeg bare sier ….hadde dette vært en utøver utenfor Norden hadde dopingryktene svirret med en gang……..

At Russere,Italienere,Ukrainere,Pollakker og andre ikke skandinaviske løpere kan gå fort på ski og skyte fort vet vi jo fra alle tidligere år,så det er ikke noe mer oppsiktsvekkende det at de går fort i VM enn f.eks Norske utøvere….
At tidligere dopingtatte utøvere blir pepet på under konkurranser syns jeg også tilskuere skal spare seg for…..regelverket er som det er og det må alle respektere.
Men når det gjelder doping og det å få dette vekk fra idrettsarenaer som vel er et overhengende mål, må hardere virkemidler taes i bruk…….og det gjelder all form for doping fra leppekremer til EPO og veksthormoner…….Utestengelse fra all idrett i all fremtid er eneste løsningen,hvis man i det hele tatt klarer å bekjempe dette….det siste er vel et annet spørsmål for dopingleger har alltid ligger foran metodene som blir brukt for å påvise doping.
Hvor ille det er i dag vet jeg egentlig ikke…….men ingen tvil om at det på slutten av 70-tallet og frem til de senere årene har mange medaljer havnet hos utøvere med ulovlige midler i kroppen…….
Og vi vet at land f.eks USA sitter med prøver som aldri har blitt offentligjort på utøvere som har vært «konger og dronninger » i sine respektive idretter……..men hva gjør vi med det????? Ikke en dritt….

Men uansett skal aldri utøvere dømmes for noe det ikke kan bevises og her er jeg totalt uenig med de som er for at alle Russiske utøvere skal nektes start inntil det motsatte er bevist(at de er rene) det strider mot all annen rettspraksis…..så jeg heier på alle utøver som viser store prestasjoner……inntil det motsatte er bevist…..