Psykisk helse kan være så mangt,men faktumet er at de aller fleste mennesker sliter med psyken innimellom,noen sliter mer enn andre og får livet på mange måter ødelagt.
Grunnene til dette kan være «hva som helst«,det er personavhengig og også litt tilfeldig hvem man har i sin daglige omgangskrets som evt kan være til hjelp.

Negative tanker over tid kan føre til psykisk depresjon.
Plutselige forandringer i en liv kan føre til psykiske problemer,om det er sykdom,kjærlighetsbrudd,dødsfall, eller andre ting både av traumatisk og av mindre stressrelatert art…da er det viktig å oppsøke hjelp……aller helst fra en god venn man stoler på og kan prate med ALT om.

Traumatiske ting…..deles ofte opp i 2 …1:akutt hendelse som f.eks voldtekt,ran osv 2:Er gjentatte hendelser over tid….det kan være foreldre som ikke ivaretar sine barn og påfører de ekstremt redsel og stress over tid……psykopater som over tid påfører sin kjæreste/ektefelle redsel,vold og stress over tid.


I noen tilfeller må en benytte såkalt eksperthjelp,psykologer…….hørtes jeg negativ ut nå? Psykologer er fint det….for noen….men ikke for alle.

Samkvem med psykopater
er desverre et problem i Norge og sikkert også verden over,psykopater er de som havner nederst på min rangstige…….noen jævla idioter som det desverre er vanskelig for mange å komme seg vekk fra…..ikke at jeg har opplevd dette selv,men JA jeg har blitt truet av personer med ihvertfall psykopatiske trekk og det triste har vært at de har gjort livene til andre mennesker til et helvetes stress……..men psykopater er smarte veldig smarte,men også jævla enkle for utenforstående å «ta»……problemet da er at det går ut over en tredjepart som føler seg på mange måter avhengig av denne psykopaten…….ja jeg hater psykopater og NEI de kan ikke helbredes. (litt avsporing her,men jeg ble bare litt «heit i toppen»


Men som sagt psykisk helse handler om så mangt ……..litt tabubelagt er det også å snakke om.
Men hvis man tør å være åpen så vil ting bli lettere,men hvem skal man være åpen ovenfor???? Det kan være et problem. Derfor er det viktig at folk bryr seg om i større grad enn mange gjør.

Jeg er selv veldig åpen om alt som har med psyke å gjøre,kanskje litt for åpen mener noen……..men man kan ikke være FOR åpen om dette.
Kan ikke gi noen råd til alle,men for mange handler det om å ha EN person man kan snakke med alt om …..det hjelper mye og så vet vi jo at fysisk aktivitet hjelper for de aller fleste. Men selvfølgelig finnes det noen som ikke kan drive fysisk aktivitet og for disse er det viktig å bli sett og hørt,men da må de også ta litt tak selv noen som kan være veldig vanskelig.

Kan ikke si at jeg har noen store psykiske problemer for tiden,men ja selvfølgelig er det ikke alle dager som er like bra……men jeg har trening som er en fin ting å få «luftet hode» på. Og så prater jeg om det til de som jeg vet jeg kan stole på……….

Det handler om å bry seg.

I dag har jeg ihvertfall til tross for en slapp dag med tendenser til bihulebetennelse,tatt en treningstur , vært på grava til fattern og så er jeg sammen med ungene ……er jo kjekt det og fører ikke til noen negative tanker 😉